O scriitoare și soțul ei au murit apărând Kievul. Iryna Tsvina, mamă a cinci copii, lupta în trupele speciale

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 28 nov 2022, 08:10

O scriitoare din Ucraina, mamă a 5 copii, a murit alături de soţul său apărând Kievul cu arma în mână.

Sursa: observatornews.ro

O scriitoare, mamă a 5 copii, și soțul ei, și-au pierdut viața în a doua zi a invaziei ruse. Cei doi s-au stins în timp ce luptau pentru apărarea Kievului.

Iryna Tsvila, scriitoare și veterană de război, a fost omorâtă în a doua zi a invaziei Rusiei, în atacurile lansate asupra capitalei Ucrainei, orașul Kiev. În aceeași zi și-a pierdut viața și soțul femeii. 

Citeste si: LIVE UPDATE Negocierile dintre Rusia și Ucraina continuă. Delegațiile au luat pauză după 4 ore de discuții

O scriitoare și soțul ei au murit apărând Kievul

Iryna Tsvila a murit pe 25 februarie, în a doua zi a atacurilor lansate de Rusia asupra Ucrainei. Scriitoarea făcea parte din cadrul Brigăzii de reacţie rapidă a Gărzii Naţionale Ucrainene. Alături de ea a luptat şi murit şi partenerul său de viaţă.

Scriitoarea din Ucraina avea 52 de ani și era un militar cu experiență.

Irina a fost pedagog de profesie, fiind pasionată și de fotografie.

Iryna Tsvila era așteptată acasă de cinci copii. Din nefericire, femeia a fost ucisă în timp ce respingea un atac blindat rusesc în afara Kievului. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Președintele Ucrainei eliberează deținuți cu experiență militară. Ucrainenii din închisori vor lupta în cele mai fierbinți puncte ale războiului

Colegii săi din cadrul Gărzii Naționale Ucrainene scriu pe rețelele de socializare că a fost o luptătoare curajoasă. Potrivit informațiilor oficiale, în Ucraina, 17% din armată este formată din femei.

„Astăzi, sora noastră, activista Irina Tsvila, a murit în luptele pentru Kiev.

Erou al războiului Moscova-Ucraina, luptător al Batalionului SICH și al Legiunii Libertății. Veșnică amintire și glorie!

Vom câștiga acest război. Și ne vom răzbuna”, a scris pe Facebook, politicianul Oleg Tyahnibok

Prietenul ei Volodymyr Yermolenko, filosof și jurnalist, a transmis un mesaj de adio: „Prietena mea Iryna Tsvila a murit astăzi. Persoană incredibil de curajoasă și bună.

A trecut prin războiul din Donbas ca voluntar. S-a alăturat apărării teritoriale. Recent, am publicat cartea „Voci de război. Poveștile Veteranilor”, cu ea printre autori. Ea a scris despre grădina ei de trandafiri. Să nu uităm acest zâmbet”, a scris el pe rețelele de socializare, potrivit libertatea.ro.

Când se pregătea de luptă, Iryna a declarat că luptă pentru copiii și nepoții ei, pentru ca ei să crească într-o țară liberă.