O specie rara de muste a primit numele cantaretei Beyonce

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:56

O specie rara de muste a fost redenumita de cercetatorii australieni, care au hotarat sa introduca in denumirea latineasca a acesteia numele cantaretei americane Beyonce, informeaza site-ul revistei New Musical Express.

Primul exemplar din aceasta specie, care se va numi de acum inainte Scaptia (Plinthina) Beyonceae, a fost descoperit in 1981, anul in care s-a nascut si artista americana. Mustele din aceasta specie au o zona de culoare galbena pe abdomen si acesta a fost motivul pentru care savantii au decis sa o denumeasca dupa Beyonce.
Bryan Lessard de la Agentia pentru cercetari stiintifice CSIRO din Australia spune ca tocmai acea zona galbena i-a determinat pe savantii australieni sa afirme ca musca Scaptia (Plinthina) Beyonceae este "diva mustelor din toate timpurile".


Aceasta nu este pentru prima data cand o specie din fauna primeste numele unei vedete. Exista deja o broasca, Hyla stingi, redenumita dupa Sting, dar si un paianjen, Pachygnatha zappa, redenumit dupa muzicianul Frank Zappa.

Beyonce a nascut in urma cu cateva zile o fetita, primul ei copil cu rapperul Jay-Z. Fetita Blue Ivy Carter s-a nascut saptamana trecuta si a devenit, joi, cea mai tanara persoana creditata cu o piesa care a intrat in topul Billboard.
Jay-Z a lansat in urma cu cateva zile single-ul "Glory", pe care l-a dedicat fiicei sale. Piesa contine cateva pasaje in care pot fi auzite gangurelile si plansetele micutei Blue Ivy Carter, care a debutat astfel pe pozitia a 74-a in topul Billboard.

Beyonce Knowles a devenit celebra la sfarsitul anilor '90 in calitate de membra a Destiny's Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vanzari de discuri din lume.
In 2003, in timpul unei pauze din cariera trupei Destiny's Child, Beyonce a lansat primul ei album solo, intitulat "Dangerously in Love". Beyonce este una dintre cantaretele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 16 astfel de trofee- trei ca membra a grupului Destiny's Child si alte 13 in calitate de artista solo. De asemenea, Beyonce a jucat in filme precum "Dreamgirls" (2006) si "Cadillac Records" (2008).


 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.