O sportivă a fost la un pas de tragedie la Jocurile Olimpice de la Paris. Înotătoarea s-a prăbușit la marginea piscinei după calificări

Autor: Diana Bostan

Tamara Potocka a suferit o criză de astm la JO 2024.

Sursa: Instagram: Tamara Potocka

Înotătoarea slovacă Tamara Potocka s-a prăbușit vineri, 2 august, după o criză de astm la Jocurile Olimpice de la Paris.

Înotătoarea slovacă Tamara Potocka a suferit o criză de astm și s-a prăbușit vineri dimineață la marginea piscinei, după ce a terminat o cursă de calificare la proba de 200 de metri mixt individual feminin la Jocurile Olimpice de la Paris.

Citește și: Primele declarații oferite de David Popovici la întoarcerea în țară. Campionul olimpic a fost așteptat cu covor roșu și aplauze: „Este nevoie de bani investiți în sport”

Tamara Potocka a suferit o criză de astm

Potrivit AP, un oficial al echipei a declarat că sportiva de 21 de ani nu avea un inhalator la îndemână. Tamara Potocka a participat la o serie de calificare, terminând pe locul șapte și ratând astfel calificarea în rundele următoare.

Citește și: Cum arată paturile „anti-intimitate” de la Jocurile Olimpice din Paris 2024. Sportivii se plâng că nu sunt deloc confortabile

După ce a ieșit din apă, Tamara a fost preluată imediat de personalul medical prezent la fața locului, care i-a acordat primul ajutor și a transportat-o pe targă, în timp ce purta o mască de oxigen. Personalul medical de la piscină a confirmat că înotătoarea era conștientă.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Au transferat-o la spitalul din Satul Olimpic, iar medicul echipei noastre o așteaptă acolo”, a declarat Lubomír Souček, purtătorul de cuvânt al Comitetului Olimpic Slovac, pentru The Associated Press într-un interviu telefonic.

Sportiva a fost scoasă pe targă

Tamara Potocka s-a prăbușit imediat ce a ieșit din apă și a fost înconjurată de aproximativ o jumătate de duzină de asistenți medicali, care au pus-o pe targă după aproximativ un minut și au transportat-o de pe marginea piscinei.

Nu este clar dacă i s-a administrat resuscitare cardio-pulmonară (CPR).

Citește și: Oponentul lui David Popovici, acuzat ca ar fi trișat! Cine îl acuză pe Pan Zhanle de dopaj: „Nu este posibil din punct de vedere uman”

Potrivit sursei menționate anterior, înotătoarea israeliană Lea Polonsky, care a înotat două serii după Potocka, a declarat că sportivii sunt conștienți de riscurile inerente ale sportului lor.

Desigur, asta este ceva ce ai în minte, dar în fiecare zi ne împingem limitele.  Știi întotdeauna că așa ceva se poate întâmpla. Nu te gândești la asta în timpul cursei, dar mereu este prezentă această posibilitate.”

Aceasta este prima Olimpiadă pentru Tamara Potocka. Ea locuiește în capitala slovacă, Bratislava. Tamara Potocka a terminat pe locul șapte în seria sa, cu un timp de 2 minute și 14.20

de secunde, un timp insuficient pentru a se califica în semifinalele probei, eliminând-o astfel din competiție.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.