O tânără de 22 de ani a murit la sală, în timp ce făcea genuflexiuni. S-a prăbușit brusc pe podea în timp ce ridica greutăți, un efort care i-a fost fatal

Autor: Laura Macovei

Ariatna Lizeth Mata Esparza s-a prăbușit brusc pe podea, după ce a ridicat mai multe greutăți

Sursa: DailyMail

O tânără de 22 de ani a murit în mod tragic într-o sală de sport din Torreón, Mexic, în timp ce efectua exerciții de genuflexiuni.

Ariatna Lizeth Mata Esparza, descrisă ca fiind o tânără sănătoasă, s-a prăbușit brusc pe podea în timp ce ridica greutăți, un efort care i-a fost fatal.

Citește și: Ți se rupe sufletul! Mesajul sfâșietor postat de mama Iuliei, tânăra decedată în urma unui accident de ATV: „Vei fi mereu în sufletul și inima mea”. Trupul neînsuflețit al tinerei va fi repatriat astăzi

Tânăra de 22 de ani a suferit de anoxemie

Incidentul a avut loc la începutul acestei luni, iar eforturile paramedicilor de a o resuscita pe Esparza au fost zadarnice, aceasta fiind declarată decedată la fața locului. Conform unui purtător de cuvânt al Procuraturii locale, autopsia a relevat că tânăra a suferit de anoxemie, o condiție în care nivelul de oxigen din sânge este extrem de scăzut.

Această afecțiune poate fi declanșată de efort fizic excesiv și poate duce la complicații grave, cum ar fi spargerea unui vas de sânge și hemoragie cerebrală.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Tânăra a ridicat prea multe greutăți, efort ce s-a dovedit fatal

Potrivit DailyMail, tânăra ar fi avut și antecedente de accident vascular cerebral și cheaguri de sânge, ceea ce a complicat și mai mult situația. Deși nu se cunoaște cu exactitate greutatea pe care Esparza o ridica în acel moment, experții sugerează că o femeie obișnuită poate ghemui în jur de 154 de kilograme pentru o repetare, ceea ce ridică întrebări cu privire la siguranța antrenamentelor intense.

Anoxemia nu este o afecțiune rară, fiind asociată frecvent cu exercițiile fizice efectuate la altitudini mari, unde corpul utilizează mai mult oxigen decât poate absorbi, determinând astfel scăderea nivelului de oxigen din sânge. În cazuri severe, lipsa de oxigen poate provoca deteriorarea creierului sau insuficiență organelor, ducând la deces.

Citește și: Gestul cutremurător făcut de Tudor, iubitul Iuliei, la scurt timp după moartea acesteia: „Te voi iubi mereu”. Tânăra și-a găsit sfârșitul în urma unui accident de ATV

Tânăra urma să devină profesoară de creșă. Mama ei resimte o profundă durere, pe care o împărtășește în mediul online.

„Prințesa mea, fata mea, te-ai dus și ne-ai lăsat cu sufletele goale și cu inimile zdrobite. Zboară sus, iubirea mea, foarte sus. Aici pe pământ, ai fost deja o lumină călăuzitoare pe cei care ți-au traversat calea, iar acum ești o lumină care iluminează îngerii.

Te iubesc, prințesa mea” a scris mama ei, Selene Esparza, pe rețelele sociale.

 


În ediția de vineri, Patrick și Bianca au avut parte de o întâlnire în Camera Roșie, unde au discutat despre Virginia, iar Giuly a izbucnit în lacrimi amare.