O tânără de 28 de ani, din Olanda, va fi eutanasiată la cerere, deși este sănătoasă din punct de vedere fizic! De ce nu își mai dorește să trăiască

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 04 apr 2024, 17:15

Ce o face pe Zoraya să-și dorească eutanasierea

Sursa: New York Post; Pexels

Olandeza, pe nume Zoraya ter Beek, este programată să fie eutanasiată în luna mai. Aceasta nu își mai dorește să trăiască din cauză că se confruntă cu niște probleme psihice severe.

Tânăra din Olanda a ajuns la concluzia că nu mai are motive să trăiască și că ar fi mai bine să fie  eutanasiată, întrucât, deși este sănătoasă din punct de vedere fizic, suferă de autism, depresie și tulburare de personalitate borderline. 

Cum a luat tânăra de 28 de ani hotărârea de a fi eutanasiată

Cu toate că Zoraya ter Beek se confruntă cu diverse afecțiuni psihice, aceasta nu este singură, întrucât, conform New York Post, are un iubit, în vârstă de 40 de ani, și două pisici, alături

de care locuiește într-un sătuc din Olanda, aproape de granița cu Germania.

Însă, se pare că nici măcar aceștia nu mai reușesc să-i aducă alinare fetei, dacă a ajuns să ia decizia radicală de a-și programa moartea. Olandeza a hotărât acest lucru după ce doctorii care o tratau i-au transmis că nu mai are nicio șansă de a se recupera: „ Nu mai putem face nimic pentru tine.

Nu vei fi niciodată mai bine”.

Citește și: Țările care permit sinuciderea asistată și eutanasierea

Zoraya luase, deja, în calcul, un astfel de răspuns din partea medicilor, de aceea s-a gândit din timp că dacă starea ei de sănătate va fi irecuperabilă, nu ar mai avea rost să-și continue viața într-o continuă suferință: „ Întotdeauna am fost foarte clară că, dacă nu se îmbunătățește ceva, nu mai pot face asta”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

În ce va consta eutanasierea tinerei din Olanda

Femeia va fi eutanasiată chiar la ea acasă, în compania iubitului său, care îi va fi alături până în ultimul moment. Aceasta a explicat că, înainte de toate, va fi sedată, iar mai apoi va primi un medicament de la care i se vor opri bătăile inimii.

„Doctorul chiar își ia timp. Nu este ca şi cum ei intră și spune: «Întinde-te, te rog!». De cele mai multe ori este mai întâi o ceașcă de cafea pentru a calma nervii și pentru a crea o atmosferă moale.

„Atunci mă întreabă dacă sunt gata. Îmi voi lua locul pe canapea. El va întreba încă o dată dacă sunt sigură și va începe procedura și îmi va ura o călătorie bună. Sau, în cazul meu, un somn veşnic, pentru că urăsc când oamenii spun: «Călătorie plăcută». Nu plec nicăieri”,  a explicat olandeza de 28 de ani.

Citește și: Doi tineri au fost arestați preventiv după ce au fost prinși de poliție ridicând un colet din Olanda. Ce se afla în cutie

De asemenea, Zoraya a adus în prim-plan faptul că nu vrea să fie înmormântată, ci că preferă să fie incinerată, iar cenușa să-i fie împrăștiată de către partener într-un „loc frumos din pădure”, pe care deja l-au ales. 

„Mi-e puțin frică să mor, pentru că este necunoscutul suprem”,  a mai declarat tânăra, conform sursei citate