O țară din Oceania a vaccinat populația în proporție de 99%! Nu mai există restricții anti-COVID-19

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 04 aug 2022, 09:20

O țară din Oceania a vaccinat populația în proporție de 99%! Nu mai există restricții anti-COVID-19

Sursa: PixaBay

Statul Palau, situat în Oceanul Pacific, a înregistrat cel mai mare procent de persoane vaccinate cu schema completă împotriva virusului COVID-19, respectiv un procent de 99% persoane imunizate.

Statul Palau, situat în Oceanul Pacific, a luat atitudine în lupta împotriva virusului COVID-19, care a pus stăpânire pe planetă de mai bine de un an. Palau a înregistrat cel mai mare procent de persoane vaccinate cu schema completă împotriva virusului COVID-19, respectiv un procent de 99% persoane imunizate.

Statul Palau a vaccinat populația în proporție de 99%! Nu mai există restricții anti-COVID-19

Statul Palau a vaccinat complet anti-COVID-19 un procent de 99% din populaţia care are vârste peste 12 ani, a transmis Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR). Mai simplu spus, în statul Palau au fost vaccinate, în total, 16.152 de persoane.

Citeste si: Spitalele modulare din Pipera și Lețcani au fost redeschise. Primii bolnavi COVID au fost transferați la cele două unități spitalicești din București și Iași pentru îngrijiri

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Statul Palau, un grup format din 500 de insule, în vestul Oceanului Pacific, se plasează astfel pe locul I în lume la rata de vaccinare, urmată de țări precum Portugalia, în care 80% din populaţia de 10 milioane de locuitori a fost imunizată complet împotriva virusului COVID-19.

În Papua Noua Guinee, la 150 km nord de Australia, mai puţin de 1% din populaţie este complet vaccinată împotriva virusului COVID-19.

Citeste si: Ministrul Educației, despre ”dezastrul” din învățământul online: ”N-avem nici conectivitate, nici echipamente şi nici toţi profesorii formaţi pentru online” La ce soluție s-a gândit Sorin Cîmpeanu

Statul Palau nu este singura zonă din Oceanul Pacific care se situează pe primele locuri în topul țărilor cele mai imunizate împotriva virusului COVID-19. În Insulele Cook, unde există o populație de 17.000

de locuitori, 96% din populaţie este complet vaccinată împotriva COVID-19, în timp ce în Fiji, unde există 896.000 de locuitori, 96% din populaţie este vaccinată cu o singură doză, conform informațiilor transmise de CICR.