O țară din Uniunea Europeană a aprobat concedierea de către companii a angajaților care refuză vaccinarea

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 06 aug 2022, 16:50

O țară din Uniunea Europeană a aprobat concedierea de către companii a angajaților care refuză vaccinarea

Sursa: PixaBay

Letonia a aprobat concedierea de către companii a angajaților care refuză vaccinarea. Populația Letoniei este vaccinată în proporție de 61%, mai puțin decât media Uniunii Europene, de 75%.

Letonia a aprobat concedierea angajaților care refuză vaccinarea, având în vedere că populația Letoniei s-a vaccinat doar în proporție de 61%, un procent mai mic decât media UE, de 75%.

Letonia a fost prima țară care a reintrodus carantina în toamnă, după ce cazurile de COVID-19 au crescut alarmant. 

Letonia a aprobat concedierea angajaților care refuză vehement vaccinarea

Parlamentul leton a aprobat companiilor, joi, concedierea angajaților care nu vor să se vaccineze împotriva virusului COVID-19, dar și a celor care nu vor să lucreze la distanţă și care nu iau în serios violența valului de COVID-19.

Citeste si: Românii nu vor mai putea intra în Bulgaria fără să prezinte un test PCR! Decizia este valabilă și pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19

Aproape 61% dintre cetățenii Letoniei adulți sunt complet vaccinaţi, un procent mai mic decât media Uniunii Europene, de 75%.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Letonia a fost prima țară din UE care a reintrodus carantina în această toamnă, când cazurile de COVID-19 s-au înmulțit în mod alarmant, şi a cerut ajutor medical altor state membre ale Uniunii Europene.

Citeste si: Spitalele sunt în criză de oxigen! Florin Cîțu vine cu soluții de urgență: „Cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienții COVID”

Legea introdusă permite companiilor să suspende angajații care refuză vaccinarea, fără plată. Dacă este posibil, pot fi face muncă de la distanţă. Dacă în trei luni de la suspendare angajații nu s-au vaccinat, companiile au dreptul să-i concedieze.

„Există un motiv suficient pentru a crede că o astfel de persoană nu este potrivită pentru acest post”, a transmi guvernul Letoniei.

Noul regulament va fi valabil începând cu 15 noiembrie, când Letonia va ieşi din carantină.

Excepție de la obligativitatea vaccinării vor face angajații care, din motive medicale, nu le este recomandat vaccinul anti-COVID-19.