O ţară nu îşi va deschide graniţele în 2021! Ce regiune îşi va păstra frontierele închise în acest an

Author: Madalina Maftei

Pandemia afectează în continuare regiuni din toată lumea, chiar dacă în majoritatea statelor au început campaniile de vaccinare împotriva noului coronavirus. Astfel, o ţară a hotărât să-şi menţină graniţele închise.

Graniţele vor rămâne închise în această ţară până la sfârşitul anului. Anunţul a fost făcut de un specialist în domeniul sănătăţii.

Ce ţară îşi va menţine graniţele închise în 2021

Graniţele Australiei nu se vor deschide în acest an, a anunţat Brendan Murphy, un specialist în domeniul sănătăţii. Acesta a mai precizat că, în ciuda campaniilor de vaccinare, nu se ştie dacă acesta va împiedica transmiterea virusului. În Australia, campania de vaccinare încă nu a început, cel mai probabil în luna februarie va ajunge prima tranşă de vaccin.

“Cred că în cea mai mare parte a anului (2021) noi vom mai avea încă importante restricţii la frontiere. Chiar dacă o bună parte a populaţiei va fi vaccinată, nu ştim dacă aceasta va împiedica transmiterea virusului. Este posibil ca măsurile de carantină să mai dureze ceva timp”, a

spus reprezentantul australian.

Australienii se tem că virusul s-ar putea răspândi, chiar dacă se vor vaccina, astfel graniţele vor rămâne închise pe o perioadă nedeterminată.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Citeste si: Atenționare de călătorie. Românii care ajung în această țară trebuie să stea în carantină timp de 10 zile

Frontierele Australiei rămân închise

Din cauza acestei decizii, zeci de mii de australieni au rămas blocați în străinătate. Cei care totuși se întorc, trebuie să plătească în jur de 3 mii de dolari australieni, respectiv 1.900 de euro, pentru cele două săptămâni de carantină la hotel, a scris AFP.

Australia a încheiat acordul pentru a primi doze din vaccinul anti-covid dezvoltat de grupul britanic AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford şi cel al Pfizer/BioNTech. Australia este o țară cu aproximativ 25 de milioane de locuitori. 

Guvernul australian aşteaptă în continuare semnalul din partea autorităţii de reglementare în domeniu. Vaccinările ar putea să înceapă abia în luna februarie. 

Citeste si: Decizie de ultimă ora! Autorităţile au impus noi măsuri la graniţa României, pentru a evita răspândirea virusului COVID-19