O teroristă din Orientul Mijlociu a fost reținută în România. Aceasta și-a reluat activitatea, deși a fost prinsă și condamnată, în urmă cu ceva timp.
O teroristă din Orientul Mijlociu a fost reținută în România
Terorista este singura femeie radicalizată ce a fost condamnată, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la o pedeapsă cu suspendare în luna mai a anului 2022.
În prezent, aceasta este monitorizată de procurorii AntiMafia. Aceștia au descins, în casa femeii, și au încătușat-o. Toate probele găsite au fost ridicate și urmează să fie folosite în anchetă. Printre acestea, se numără: laptopuri, calculatoare, materiale video.
O rusoaică bănuită de acte de terorism a fost reținută în Vama Siret
În primăvara acestui an, o rusoaică, ce era bănuită de acte de terorism, a fost prinsă în Vama Siret, în timp ce se ascundea printre refugiații din Ucraina. Femeia era dată în urmărire internațională și căutată de Rusia.
Citește și: Cine este autorul atentatului de la Istanbul. PKK s-ar afla în spatele atacului cu bombă din Piața Taksim
Presupusa teroristă nu era singură, ci se afla împreună cu fiul ei de opt ani și încerca să ajungă în Turcia.
Amina Gerikhanova, în vârstă de 36 de ani, ar fi făcut parte dintr-o grupare armată ilegală și s-ar fi îmbarcat chiar din Ucraina.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Atunci când vameșii controlau documentele acesteia, au descoperit că este de naționalitate rusească și că este dată în urmărire internațională.
„Alerta era introdusă de către autoritățile din Germania din anul 2019. În urma celor constatate, femeia a fost predată Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava în vederea punerii în aplicare a măsurilor legale”, a transmis Poliția de Frontieră.
Amina a fost dată jos din autocarul în care se afla și a fost arestată pentru 15 zile. Aceasta era dată în urmărire internațională încă din anul 2018, în baza unui mandat de arestare emis de un tribunal din Groznâi, Capitala Republicii Cecene.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a interzis României să o predea Rusiei pe Amina. Procurorii din Moscova o acuză de realizarea antrenamentelor în Siria, împreună cu teroriștii, iar Curtea de Apel Suceava a admis cererea de predare a Aminei către autoritățile ruse.
Citește și: Ce secrete vor să afle rușii despre țara noastră! Rusia și-a crescut acțiunile de spionaj în România
Cu toate acestea, după decizia pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a luat-o, aceasta a fost eliberată pe data de 7 septembrie, după ce au expirat cele 18- de zile de arest provizoriu. În ultimii cinci ani, presupusa teroristă ar fi locuit în Ucraina și susține că a aflat acuzațiile care i se aduc abia când a fost arestată.