Turiștii din întreaga lume descoperă frumusețile României, locurile ascunse și preparatele tradiționale. O turistă coreeană a reușit să viziteze cel mai izolat sat din țara noastră, unde accesul se poate realiza cu ajutorul unei scări. Deși a ajuns greu la satul Ineleț, aceasta a rămas surprinsă de modul inedit în care trăiesc oamenii, departe de civilizație.
O turistă coreeană a vizitat cel mai izolat sat din România, unde singura cale de acces e o scară din lemn
Satul Ineleț este considerat unul dintre cele mai izolate din țara noastră accesul în acest loc fiind posibil doar prin intermediul unei scări construite cu zeci de ani în urmă. Înainte de a ajunge la celebra scară de 100 de metri, locuitorii și turiștii trebuie să urmeze diferite cărări șerpuite, înconjurate de natură.
Asemenea turistei coreene, localnicii trebuie să urce o scară de lemn din salcâm, poziționată aproape vertical, potrivit stiridecluj.ro. Scara are o lungime de 100 de metri și face legătura dintre cel mai izolat sat din România și civilizație.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Locuitorii satului Ineleț nu au parte de curent electric, mașini, drumuri, iar adesea consumă doar ce pot să crească în propriile grădini. Deși oamenii își pot imagina cu dificultate o viață într-un asemenea loc, locuitorilor din Ineleț este se bucură de autenticitatea, simplitatea și frumusețea locului în care trăiesc.
A rămas uimită când a văzut cum trăiesc oamenii aici
Turista coreeană a rămas uimită când a văzut ceea ce a așteptat-o la capătul scărilor. Aceasta a descris în videoclipul ei de pe TikTok cum ajunsă în vârful scărilor a descoperit un loc rupt din basme, înconjurat de verdeață și aer curat, cu o priveliște care îți taie respirația. Deși locația este una de vis, condițiile sunt greu de suportat, motiv pentru care singura școală din sat a fost închisă, numărul elevilor fiind insuficient. Astfel în spate a rămas o ruină a școlii din satul Ineleț.
Turista coreeană a fost primită cu brațele deschise de un cuplu care locuiește în Ineleț, oferindu-i băuturi tradiționale românești, dar și preparate tradiționale.