O turmă de oi se învârte în cerc de 12 zile. Care este motivul VIDEO

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 19 aug 2023, 00:10

O turmă de oi s-a învârtit în cerc neîncetat timp de 12 zile. Care este motivul

Sursa: Pixabay/Captură YouTube NowThis News - colaj Kanal D

O turmă de oi a fost filmată în timp ce afișa un comportament ciudat. Animalele s-au învârtit în cerc timp de 12 zile.

Comportamentul ciudat al turmei de oi a fost filmat de camerele de supraveghere. Ovinele se mișcă încontinuu, în sensul acelor de ceasornic, și formează un cerc aproape perfect, într-o fermă din China, relatează  The New York Post.

Motivul pentru care o turmă de oi s-a învârtit în cerc de 12 ore

Imaginile video cu turma care se învârte în cerc au fost postate pe rețeaua de socializare Twitter miercuri de către publicația chineză „People's Daily”, care a scris că oile nu au nicio boală, sunt sănătoase, dar nu

se știe motivul pentru care se învârt în sensul acelor de ceasornic.

Citește și: Autoritățile din Liverpool au intrat în alertă după ce au verificat valiza unui român la aeroport. Patruzeci de bagaje au fost trimise înapoi în țară

Proprietara oilor, Miao, a declarat că „spectacolul” a luat amploare atunci când doar câteva dintre oițe au început să se învârtă în cerc, apoi restul turmei s-a implicat.

Chiar dacă în fermă sunt 34 de țarcuri, doar oile care se aflau în țarcul cu numărul 13 au început să se învârtă, fără motiv, în cerc.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Turma de oi ar putea suferi de o boală bacteriană

Motivul pentru care turma de oi se învârte în cerc ar putea fi o boală bacteriană numită listerioză, conform medicilor veterinari:

Citește și: Regulile pe care trebuie să le urmezi, dacă vrei să cumperi carne de porc direct de la țărani. Cum trebuie să acționezi, ținând cont de pesta porcină

„Inițial, animalele afectate sunt deprimate și dezorientate. Se pot ascunde în colțuri, se pot sprijini de obiecte sau se pot învârti în cerc.

În mod obișnuit, focarele apar ca urmare a silozului stricat sau de calitate scăzută.

La oi și capre, totuși, moartea are loc de obicei în 24-48 de ore de la observarea simptomelor”.

Ce este listerioza

Listerioza este o boală infecţioasă a animalelor produsă de Listeria monocytogenes care, în anumite condiţii, se poate transmite la om, cu manifestări clinice variate, afectând in primul rând sistemul nervos (meningită, encefalită) asociindu-se cu diverse adenopatii, conjunctivite şi septicemii în formele grave, putând apărea avorturi.

La ovine, boala apare de obicei iarna şi primăvara, fiind favorizată de factorii atmosferici şi alimentari. Animalele bolnave țin capul aplecat lateral, sunt imobile, stau culcate, iar dacă sunt ridicate şi împinse merg câţiva paşi apoi cad.

Având muşchii paralizaţi, nu se pot hrăni, masticaţia şi deglutiţia fiind îngreunate. Animalele se învârtesc în loc, într-un cerc, apar tulburări de vedere, iar oile gestante pot avorta.

 

Taguri: