Cu toate acestea nu exista nicio asociere intre consumul de vitamina A gasit in ficat, oua si lapte in reducerea riscului de a face cancer de piele.
Medicul dermatolog Maryam Asgari solegii sau au analizat riscul acestei de a face cancer de piele pe 69.635 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 50 si 76 de ani care au consumat vitamina A. Astfel s-a constatat ca 60% din persoanele care au consumat retinol in mod constant sunt mai putin susceptibile de a dezvolta cancer de piele, pana la 74% in cazul persoanelor care au consumat doze mai mari 1.200
Cancerul de piele este cel mai frecvent tip de concer intalnit in randul populatiei albe. Majoritatea cazurilor sunt usor de tratat, asta in conditiile in care boala este depistata din timp.
Cu toate acestea doctorul Claire Knight spune: "Nu recomandam populatie sa consume suplimente cu retinol pe baza acestui studiu pentru ca luat in doze mari poate fi toxic. Rezultatele au la baza un numar foarte mic de persoane cu melanom, iar cercetatorii nu au tinut cont de alti factori externi care pot influenta riscul dezvolarii cancerului de piele, cum ar fi numarul de alunite pe care il are o persoana".