"Oamenii au fost sufocaţi, au căzut unii peste alţii". Detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul accidentului de la mina din Gorj, unde 3 muncitori au murit

Autor: Alina Petre
Actualizat: 18 oct 2023, 02:25

Accidentul de la mina din Gorj

Noi detalii ies la iveală în cazul accidentului tragic care s-a produs marți, 17 ianuarie, la cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia.

Cumplitul accident a avut loc într-o carieră minieră din Gorj. O mașină plină cu muncitori s-a răsturnat, iar în urma impactului trei oameni au murit și alți 13 au fost răniți.

Citește și: Vești bune pentru Culiță Sterp după accidentul provocat în Cluj! Judecătorii îi vor permite artistului să iasă din țară

Detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul accidentului de la mina din Gorj, unde 3 muncitori au murit

Noi detalii ies la iveală după tragedia din Gorj, unde trei oameni au murit şi alţi 13 au fost răniţi după ce camionul vechi, în care erau înghesuiţi 25 de muncitori, s-a răsturnat şi a căzut de pe un pod înalt.

Se pare că accidentul a avut loc în momentul în care muncitorii erau transportați din carieră la sediu.

La fața locului a fost activat planul roşu de intervenţie iar în zonă au ajuns de urgență două elicoptere şi mai multe ambulanţe.

Misiunea salvatorilor a fost extrem de dificilă, deoarece era nevoie de echipamente speciale pentru a putea ajunge la mineri.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Din primele informații, camionul ar fi rămas fără frâne în timp ce se deplasa prin carieră. Acesta trebuia să treacă peste un pod care traversează benzile ce transporta cărbune când a căzut în gol de la o înălţime de trei metri.  

În urma impactului trei oameni au murit un lăcătuş mecanic, un electrician şi un maistru, şef de formaţie, pe care unul dintre răniţi a încercat să-l resusciteze 15 minute, dar din păcate a fost în zadar.

"Oamenii au fost sufocaţi, au căzut unii peste alţii"

”Îi înghesuie în maşini. Sunt foarte vechi, dacă veniţi să vedeţi vă îngroziţi ce vedeţi acolo. sunt maşini de armată de pe timpul lui Ceauşescu care le-au folosit în continuu. Au luat piese din Ungaria la mâna a doua, nu au cauciucuri, nu au nimic, au cameră, nu au cauciuc. Au mai murit oameni acolo.”

, a declarat pentru observatnews.ro, Nicu Bunoaică, sindicalist. 

”Oamenii au fost sufocaţi, au căzut unii peste alţii. Da, astea sunt tanchetele. Sunt foarte vechi.”, a spus Sorin Grecu, inginer-șef cariera Jilț Sud, pentru sursa citată anterior.

Citește și: Accident teribil în Gorj. O mașină plină cu mineri s-a răsturnat de pe un pod: 3 oameni au murit. Directorul Complex Oltenia: "Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport""