Oamenii de stiinta au facut o noua descoperire: Cafeaua INGRASA! Afla explicatia

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 iul 2022, 00:40

Studiile precedente sustineau ca mult indragita cafea previne diabetul si nu ingrasa, insa recent cercetatorii au descoperit ceva surprinzator.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca acidul clorogenic, o substanta pe care cafeaua o contine din plin, duce la ingrasare si rezistenta la insulina a organismului.

Asta daca beti mai mult de cinci cesti de cafea pe zi. Cel putin asa sustin specialistii, conform noilor descoperiri. Acidul clorogenic este o substanta naturala care se gasteste in boabele de cafea.

Cafeau este benefica consumata in cantitati moderate, cel mult trei cesti pe zi.
Previne bolile cardiovasculare si diabetul. Scade cu pana la 60% riscul de dementa sau boala Parkinson. Daca se depasesc aceaste doze, experimentele pe soarecii de laborator au aratat ca organismul are tendinta de ingrasare si dezvolta o rezistenta la insulina, favorizand diabetul.

Iubitorii de cafea ar face bine sa fie atenti la dozele in care consuma aceasta bautura si nu producatorii de pe eticheta. Produsele asa zis dietetice sau cafeaua din boabe verzi reprezinta bani aruncati pe fereastra ”, a declarat profesorul Kevin Croft de la University of Western Australia.