OAMENII de stiinta in alerta! Un CRATER URIAS, cu un diametru de 80 de metri, format brusc la "Capatul lumii"

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:34

Un crater urias, cu un diametru de 80 de metri, s-a format brusc in Siberia, intr-o provincie al carei nume se traduce prin sintagma "Capatul lumii."

Cauzele producerii acestui fenomen in Peninsula Iamal- al carei nume se traduce prin sintagma "Capatul lumii"- sunt deocamdata necunoscute.

Internautii rusi au lansat deja o serie de speculatii, potrivit carora craterul urias ar indica "locul de aterizare al unei nave extraterestre".


Insa un expert rus considera ca explicatia cea mai probabila are legatura cu fenomenul de incalzire globala, care elibereaza in aer gazele naturale de suprafata, care explodeaza in atmosfera ca "dopul unei sticle de sampanie".


Expertii spun ca zonele intunecate ce formeaza inelul intern al craterului indica "arsuri severe" care au parjolit marginile acestuia.

O alta teorie spune ca formatiunea a aparut in urma impactului cu un meteorit care a cazut in acea regiune din Districtul autonom Iamalia-Nenetia, la o distanta de circa 32 de kilometri de exploatarea de gaze naturale Bovanenkovo.

"Expertii s-au pus de acord in privinta faptului ca solul din jurul gropii pare sa fi fost aruncat din interiorul craterului spre exterior, formand un crater suficient de mare prin care pot sa zboare mai multe elicopter
Mi-8"
, afirma cotidianul The Siberian Times.

Expeditia stiintifica organizata de autoritatile din Districtul autonom Iamalia-Nenetia include experti de la Centrul pentru studii arctice din Rusia si de la Institutul pentru criosfera din cadrul Academiei de stiinte a Federatiei Ruse.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.