Oamenii din Izvoarele au retrait cosmarul care le-a distrus casele si i-a imbolnavit de spaima!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 04:12

Patru cutremure puternice, numai in ultimele 24 de ore! Iar oamenii se asteapta la ce e mai rau.

Nu e vorba de zona Vrancea, de care se tem toti romanii, ci de o mica localitate galateana, Izvoarele. Oare de aici vine acum pericolul cel mare?

Sa fi inceput iar chinul pentru bietii oameni din Izvoarele?! Azi-noapte, au retrait iar cosmarul care le-a distrus casele si i-a imbolnavit de spaima.

Cutremurele de azi-noapte vin la aproape un an de la primele zgaltaituri care bagau in sperieti nu doar suflarea comunei, ci o tara intreaga: aproape 300 de seisme, de pana la 4 grade, au terorizat oamenii locului vreme de-o luna.

Mult timp nu s-a stiut nimic despre ce provoaca bizarele crapaturi din pamant.

Oamenii din Izoarele se intreaba de ce dupa o perioada de liniste, Cel de Sus si-a luat iar fata de la ei. Ultima zdruncinatura a pamantului s-a simtit azi-dimineata, dar ar putea fi doar inceputul. La fel ca anul trecut, si acum peretii caselor s-au crapat asemenea unei coji de ou.

De spaima, oamenii au inceput iar sirul noptilor albe: de teama ca ii va inghiti pamantul, localnicii din Izvoarele sunt hotarati ori sa nu mai puna geana pe geana, ori sa-si faca bagajele.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cel mai probabil, expertii in seismologie vor veni iar la Izvoarele. Explicatiile de anul trecut par sa nu mai stea in picioare: dupa ce s-a vorbit despre solul nisipos care ar duce la alunecari si despre zacaminte de petrol si gaze,  specialistii au ajuns la concluzia ca ne

confruntam, de fapt, cu un „roi seismic”. Incepand de azi, o noua ancheta e pe cale sa-nceapa.

S-a reactivat falia la Izvoarele. Am informat si Prefectura, pe domnul vicepresedinte de la CJ si urmeaza sa sunt la domnul  Diaconeascu Mihail la Bucuresti  sa vedem care pot fi cauzele reinceperii acestor cutremure. ”- a declarat Emil Dragomir, consilier local din comuna Slobozia Conache.