Oana Roman, despre scandalul Gheboasa și libertatea de exprimare: „Libertatea de exprimare este un drept care are și limite”

Author: Laura Macovei
Actualizat: 10 aug 2023, 13:01

Oana Roman, despre scandalul Gheboasa și libertatea de exprimare: „Libertatea de exprimare este un drept care are și limite”

Sursa: Instagram Oana Roman

Scandalul Gheboasa a stârnit mii de reacții în mediul online, întrucât trapper-ul ar fi cântat la festivalul UNTOLD o piesă care conținea versuri jignitoare și cu conotații sexuale.

Mulți și-au exprimat părerea în mediul online, printre care și Oana Roman, care a amintit într-o postare pe Instagram, la secțiunea insta-story, faptul că libertatea de exprimare este în regulă, atât timp cât are o limită. 

Ce a transmis Oana Roman despre cenzură

Vedeta a ținut să le transmită urmăritorilor săi că aceștia pot comenta și pot avea o părere, atât timp cât nu încalcă limita bunului simț și țin cont de sentimentele celor din jur și de modul în care o părere poate afecta o persoană mai mult decât am putea

crede.

„Despre libertatea de exprimare și despre oamenii care s-au trezit moraliști și urlă ipocrit: jos cenzura. Dar dacă vrei să te dai deștept și să discuți despre drepturile fundamentale ale omului, trebuie să și știi despre ce vorbești.  Cei care strigă ipocrit jos cenzura trebuie să înțeleagă că libertatea de exprimare este un drept care are și limite”, a

scris aceasta pe pagina sa de Instagram.

Citește și: Schimbare de look pentru Oana Roman! „Și gata și părul” Cum s-a afișat vedeta pe o rețea de socializare

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Gheboasa a fost amendat pentru prestația de la festival

Gheboasă este un tânăr trapper din România, iar anul acesta a cântat la mai multe concerte, festivaluri, printre care și UNTOLD, iar prestația sa a stârnit un val de controverse. 

Gavriș Gabriel a fost acuzat de nenumărate ori că instigă la violență, droguri și multe altele prin versurile sale și că nu oferă o educație copiilor. 

Gheboasa a primit amendă pentru prestația de la festival. 

Citește și: Prințesa de Aur, dezvăluiri despre căsnicia sa. Ce ar face aceasta, dacă ar fi înșelată de soțul ei: „Nimeni nu e proprietatea la nimeni”

„În data de 6 august a.c., ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la concertul susținut de trapperul Gheboasa, în timpul căruia acesta a avut versuri vulgare și rasiste, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic pe care l-au avut la dispoziție. În urma analizării informațiilor și verificării aspectelor semnalate, în data de 8 august a.c.,

a fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională, conform prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, constând în  amendă în valoare de 1.000 lei, pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”.