Oana Roman, reacție tranșantă după ce dosarul Colectiv II a fost clasat: „Asta este România și justiția din România”. 65 de persoane și-au pierdut viața în urma tragediei din noaptea de 30 octombrie 2015

Autor: Diana Bostan

Oana Roman a reacționat după ce dosarul Colectiv 2 a fost clasat.

Sursa: Instagram: Oana Roman Elisei/ Captură YouTube

Oana Roman a avut o reacție tranșantă după ce dosarul Colectiv 2, care a investigat tratamentul de urgență și condițiile instituționale după incendiul din 2015, a fost clasat.

Într-un mesaj publicat pe Instagram, Oana Roman a exprimat dezamăgirea sa profundă față de decizia procurorilor. Dosarul Colectiv 2, clasat pe 4 iunie 2024, a abordat responsabilitățile instituțiilor și ale personalului medical în gestionarea cazurilor de urgență după incendiul din clubul bucureștean Colectiv, în urma căruia au murit 65 de persoane. 

Citește și: Ce a pățit Oana Roman la 6 luni de la moartea mamei sale: „Să vă fie rușine”

Oana Roman este dezamăgită de justiția din România

În video-ul său, Oana Roman a declarat că, potrivit concluziilor recente, dosarul a fost clasat sub pretextul că nu au existat încălcări ale legii și că tragedia a fost considerată un simplu accident.  

Citește și: Cum arată Oana Roman nemachiată: „Nici un fel de filtre. Nici botox, nici fond de ten măcar”

Vedeta a subliniat că această decizie reflectă o problemă mai amplă de justiție în România, criticând felul în care Înalta Curte de Casație și Justiție a tratat alte fapte penale. Oana Roman a ținut să menționeze faptul că această decizie este una extrem de dureroasă pentru familiile victimelor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

„Dosarul Colectiv 2 a fost clasat. Pur și simplu s-a hotărât că nu s-a încălcat nicio lege, că totul este ok și au murit zeci de oameni pur și simplu dintr-un accident, iar toată lumea este mulțumită și fericită, mai puțin familiile victimelor. Așa că nu mai putem să ne mirăm de niciun fel de injustiție din țara asta, atâta timp cât un dosar atât de sensibil a fost clasat.

Nu mai pot nici eu să mă mir de faptul că Înalta Curte din România a hotărât că o faptă penală nu mai este o faptă penală dacă nu a fost reclamată în termen de trei luni. Și deși acea faptă penală continuă, ea nu devine o faptă penală în formă continuată, ci pur și simplu nu mai este considerată o faptă penală. Așa a hotărât Înalta Curte. Asta este România și justiția din România și aceștia sunt procurorii care o aplică”, a spus Oana Roman, într-un video publicat în secțiunea InstaStory.

65 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiului de la Colectiv

Dosarul Colectiv 2, clasat pe 4 iunie 2024, a abordat responsabilitățile instituțiilor și ale personalului medical în gestionarea cazurilor de urgență după incendiul din clubul bucureștean Colectiv, în urma căruia au murit 65 de persoane, notează Hotnews.

Citește și: Ultimele imagini dinaintea tragediei din Colectiv! Uite cum se distrau tinerii nevinovati, fara sa stie ceea ce avea sa urmeze

Deși primul dosar, care a tratat responsabilitățile directe ale incendiului, a avut condamnări și despăgubiri, al doilea dosar a vizat probleme legate de transferul răniților și efectele infecțiilor nosocomiale.

Potrivit Ordonanței de clasare, procurorii au considerat justificate declarațiile oficialilor care au spus că nu exista o procedură adecvată pentru asistența medicală de urgență la acea vreme.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.