Oare dormitul in paturi separate poate fi cheia unei relatii reusite? Iata ce sustin specialistii

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 14 nov 2020, 02:15

Dormitul in paturi separate are conotatii negative pentru un cuplu fericit, insa psihologii sustin ca acest lucru poate avea implicatii benefice atat in viata de cuplu, cat si individual.

Potrivit unui nou studiu efectuat de Ryerson University din Toronto, aproximativ 40% dintre cupluri dorm separat noaptea. In mod suprinzator, expertii au descoperit ca acest lucru ajuta relatia de cuplu, in loc sa-i indeparteze pe parteneri asa cum am fi inclinati sa credem.

" Cuplurile sustin ca dorm mai bine impreuna, dar in realitate fiecare partener se trezeste de mai multe ori pe noapte fie din cauza unor miscari nepotrivite ale ceiluilat sau a unor sunete derenjante cum ar fi sforaitul", a declarat Colleen Carney, autoarea studiului.


Expertii au monitorizat creierul mai multor persoane si au descoperit ca partenerii care dorm impreuna risca sa se trezeasca mai obositi, in schimb cei care dorm separat sar peste disconfortul de a fi treziti accidental de partener in timpul noptii. Un somn odihnitor, linistit nu poate avea decat efecte benefice asupra unei persoane si implicit asupra relatiei de cuplu.

Daca cei doi partneri nu dorm bine impreuna din diferite motive, fie de spatiu sau din alte cauze, este mai bine sa renunte la acest aspect.
Daca nu se vor odihni bine, cei doi risca, fara sa isi dea seama, atat aparitia unor probleme de sanatate, cat si a unei tensiuni in cuplu.

" Unii parteneri ajung in pragul divortului din diferite motive si atunci dorm in camere separate, dar descopera pe parcurs gratie unui somn linistit, noi metode de a se regasi

 

Taguri: