Obiecte de valoare ale sotilor Ceausescu, scoase la licitatie!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:39

V-ati intrebat vreodata cum arata pe vremuri garderoba Elenei Ceausescu, ce bijuterii avea Nicolae Ceausescu sau ce cadouri sofisticate primea liderul comunist Gheorghe Gheorghiu Dej?

Cateva dintre aceste obiecte vor fi scoase la licitatie. Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca in perioada comunista cu greu se gaseau haine de firma si bijuterii scumpe. Insa, liderii din acea vreme, Nicolae Ceausescu si sotia sa, Elena, aveau luxul la picioare. Tocmai de aceea, apareau tot timpul ca scosi din cutie.

Elena Ceausescu a fost o femeie eleganta.
Purta haine sobre, confectionate  din materiale de calitate  prin care  dadea dovada de rafinament. Una dintre piesele  vestimentare  preferate era o haina de blana care acum este scoasa la licitatie: „este vorba despre un ceas Tressa cu o estimare intre 4500 si 6500 de euro(…). Este un ceas pe care nu il intalnesti foarte des, i-a apartinut lui Nicolae Ceausescu, a fost primit in dar de la ministrul Mexicului(…) Este un ceas de aur care contine mai multe rubine si care in primul rand i-a apartinut lui Nicolae Ceausescu.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Nici predecesorul lui Nicolae Ceausescu, Gheorghe Gheorghiu-Dej nu era mai putin rasfatat.  La aniversarea de 50 de ani, fostul sef al statului  roman a primit o cupa care, acum,  este estimata la  20.000 de euro: „este o cupa inscriptionata, este o cupa cu tot felul de detalii care tin de optimism si de belsugul acelei perioade”.

Pe langa toate aceste obiecte care au apartinut celor doi fosti sefi de stat, la licitatie vor mai fi  scoase peste 100 de tablouri ale pictorilor romani, vinuri  si ale obiecte vechi de peste 30 de ani.

 

Taguri: