Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este pomenit la data de 26 octombrie 2024, zi trecută în calendarul creștin ortodox alături de o cruce roșie. Această cruce roșie le indică creștinilor importanța sărbătorii, dar și a slujbelor ținute în această zi. Iată care este obiectul pe care românii nu trebuie să îl folosească în această si, dar și care sunt superstițiile pe care românii le respectă în fiecare an.
Superstiții pe care românii le respectă de Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir
La data de 26 octombrie 2024 este pomenit Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, motiv pentru care românii respectă nenumărate superstiții, astfel încât să se asigure că vor avea parte de un an plin de belșug, sănătate și fericire. De Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, creștinii nu trebuie să folosească pieptenul, deoarece se crede că acest obiect atrage în viața persoanei respective nenumărate necazuri și obstacole.
Se crede că fiecare fir de păr căzut din părul fetelor nemăritate ce aleg să se pieptene în această zi de sărbătoare reprezintă numărul ghinioanelor cu care acestea se vor lupta până la finalul anului.
În Bucovina se crede că nu este bine să semănăm usturoiul după data de 26 octombrie 2024, deoarece astfel vom atrage în viitorul nostru mari pierderi financiare.
Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este trecut în calendarul creștin ortodox alături de o cruce roșie, motiv pentru care oamenii nu trebuie să spele hainele sau să facă alte treburi casnice.
Rugăciunea făcătoare de minuni către Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir
În ziua în care este pomenit Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, românii sunt încurajați să se roage la acesta pentru a primi putere în fața problemelor pe care le au, dar și pentru ghidare, sănătate sau ajutor. Iată care este rugăciunea făcătoare de minuni către Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
„Sfinte Dimitrie, tu ai fost ales de Dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcţia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ţi-a îngăduit să poţi veşti cu mai multă uşurinţă şi autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii. Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de ameninţările lui, ci ai renunţat la orice demnitate lumească pentru a câştigă fericirea veşnică.
Împărţind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruinţă al creştinilor: ‘Aliluia.’ Străpuns de sulitele ucigaşilor te-ai asemănat cu Mântuitorul tău răstignit pe cruce.
Citește și: Ce se mănâncă în ziua Sfântului Dumitru? Tradiții pentru 26 octombrie 2023
Te rog mijloceşte-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o da trăirea sinceră a credinţei. Binecuvântează-mă şi pe mine, că să mă pot împotrivi greutăţilor pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apară credinţă. Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferinţele săvârşind nenumărate minuni cu moaştele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor.
Dă-mi şi mie harul să fiu în viaţă o plăcută mireasma a lui Hristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulţi pe drumul mântuirii prin pildă şi rugăciunea mea. Amin.”