Obisnuiti sa va ascundeti varsta? Acest TEST poate spune in cateva minute cati ani aveti, de fapt

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 16 nov 2020, 00:10

Varsta biologica, adesea diferita de varsta noastra reala, poate fi acum estimata corect, cu ajutorul unor scanari tridimensionale ale fetei.

Un grup de cercetatori de la Academia chineza de stiinte au centralizat imaginile 3D ale chipurilor a 332 de persoane, cu varsta intre 17 si 77 de ani. Folosind aceste informatii, au reusit sa realizeze o "harta" a fetei umane de-a lungul procesului de imbatranire, identificand tipare ale imbatranirii in functie de anumite trasaturi faciale.

Conform studiului chinezesc, latimea gurii, a nasului si distanta dintre gura si nas cresc odata cu varsta, in timp de colturile ochilor incep sa coboare.



Fetele tinere au pielea mai fina si mai subtire, in timp ce persoanele cu chipuri imbatranite acumuleaza grasime sub ten iar pielea nu mai e la fel de neteda.

In timpul aceluiasi studiu, cercetatorii au descoperit indicii in sangele subiectilor  care pot fi asociate cu indicatorii imbatranirii care au putut fi cititi pe fetele lor.

De exemplu, femeile cu chipurile imbatranite tind sa aiba nivele mai ridicate de colesterol daunator iar barbatii au cantitati mai mici de albumina, o proteina gasita de obicei in plasma.


Studiul a relevat ca, pana la 40 de ani, persoanele de aceeasi varsta cronologica pot avea o varsta biologica cu 6 ani mai mare. Dupa acest prag, variatia este mai mare.

Studiul a implicat doar subiecti de rasa asiatica iar rezultatele ar putea fi diferite pentru alte populatii ale globului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.