Obsesia cotidiana care ne poate UCIDE! O avem cu totii

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 28 ian 2019, 13:15

Preocuparea excesiva pentru o alimentatie corecta si un stil de viata sanatos, denumita in termeni medicali ‘ortorexie’, afecteaza din ce in ce mai multe persoane.

Teama compulsiva de a consuma mancare procesata, carne injectata cu hormoni sau legume si fructe cu pesticide ii face pe oameni sa cada in plasa unui cerc vicios in care nu se mai poate stabili concret ce este cu adevarat bun de consumat si ce poate fi periculos.

Conform unui eurobarometru realizat de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara, europenii se tem mai mult de hrana pe care o consuma decat de accidetentele auto.

In plus, 24% dintre acestia isi monitorizeaza zilnic numarul caloriilor si al nutrientilor din alimentele consumate.

"Incepem sa ne vaitam: vai, alimentele au e-uri, ce dracu ma fac, ma intoxic cu toate E-urile? Omul trebuie sa fie obsedat de ceva. Acum e la moda sa fii obsedat de mancare si trebuie sa gasim tot felul de solutii ca sa mancam sanatos. E o prostie imensa", a spus Doru Negru, medic primar diabet, nuritie si boli metabolice, potrivit digi24.ro.

Specialistii trag un semanl de alarma cu privire la obsesia pentru alimentatia sanatoasa care se poate transforma cu multa usurinta intr-o afectiune extrem de serioasa. Potrivit expertilor, ortorexia este, precum anorexia sau bulimia, o tulburare de comportament alimentar.

“Apare dezechilibrul cand mancarea iti ocupa mai mult de 80% din energie si nu te mai gandesti la nimic altceva decat cum sa gatesti extrem de sanatos, de unde sa cumperi produsele, deja lucrurile sunt duse in extrem", a explicat Mihaela Bilic, medic specialist in psihonutritie.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.