”Obsesia realizării de sine e o boală” Mesajul inedit postat de Dan Negru în zi de sărbătoare. Ce îi sfătuiește prezentatorul pe toți românii

Author: Diana Bostan

Ce mesaj a transmis Dan Negru de Sfântul Ioan

Sursa: Instagram- Negru Dan

Îndrăgitul prezentator al emisiunii ”Jocul cuvintelor”, Dan Negru, și-a obișnuit fanii cu postările sale zilnice. Cu ocazia zilei de Sfântul Ion, vedeta Kanal D a făcut o urare în stilul său caracteristic.

Dan Negru a postat pe contul său personal de Instagram un mesaj inedit, mesaj ce face referire la Sfântul Ioan Botezătorul, cel care l-a botezat pe Isus Hristos și care ulterior a plătit cu viața.

Ce îi sfătuiește Dan Negru pe români

Prezentatorul postează mereu mesaje pline de înțelepciune și de sinceritate. Asta a făcut și cu ocazia zilei de Sfântul Ion, cerându-le românilor să-l ia drept exemplu și-n fapte, nu doar în nume.

Dan Negru a menționat că obsesia pentru realizarea de sine poate fi considerată o boală, susținând că Sfântul Ioan, sărbătoritul zilei, nu a căutat slava deșartă și nu a dorit să fie simpatic, obedient sau corect politic, însă a fost cel care a plătit cu viața.

Dan Negru și-a exprimat critica față de obsesia modernă pentru realizarea de sine și îndeamnă la recunoașterea faptului că aceasta poate fi percepută ca o boală.

El sugerează că această obsesie este comună în rândul speakerilor motivaționali, aducând atenția asupra influenței lor asupra publicului.

Citește și: Descoperirea inedită făcută de Dan Negru în America: ”Mi-a povestit prima dată Stela Popescu” Prezentatorul a postat totul pe contul său de Instagram

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Prin menționarea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoritul zilei, Dan Negru subliniază că acesta nu a căutat slava deșartă, nu a dorit să fie simpatic, obedient sau să se conformeze normelor politice corecte, ci

și-a păstrat integritatea și a plătit cu viața pentru aceasta. Mesajul sugerează că oamenilor moderni le-ar fi mai ușor să adopte această atitudine, renunțând la obsesia pentru realizarea personală și superficială.

”Obsesia realizării de sine e o boală, să le spunem asta și spekerilor motivaționali. Ioan,sărbătoritul de azi,n-a căutat slava deșartă, n-a vrut să fie simpatic, obedient, corect-politic dar a plătit cu viața. Nouă ne-ar fi mai ușor”, a

scris Dan Negru, pe contul său personal de Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Dan Negru susține că românii ar trebui să-l aibă pe Sfântul Ioan drept exemplu

Prin mesajul său, Dan Negru sugerează că mulți oameni, spre deosebire de Sfântul Ioan Botezătorul, sunt predispuși să caute în mod constant slava deșartă, fără a se gândi la consecințele pe termen lung.

Citește și: Lecția oferită de Dan Negru românilor: ”Nu se poate face nimic aici” Ce a postat prezentatorul TV în timp ce se află în SUA

El adaugă că, în comparație cu Sfântul Ioan, care a preferat să rămână fidel principiilor sale și credinței, oamenii moderni sunt adesea tentați să-și sacrifice valorile pentru a obține aprobarea sau recunoașterea superficială. Mesajul încurajează reflectarea asupra modului în care ne ghidăm viața și să ne luăm exemplul nu doar din numele Sfântului Ioan, ci și din modul său de trăire.

”Dacă am fi ca Ioan ne-am pierde doar slujba sau prietenii!Și totuși nu-l luăm pe Ioan drept model.Noi, cei care căutăm zilnic slava deșartă! Să-i luăm lui Ioan și modelul de viață, nu doar numele!”, a mai scris Dan Negru în postarea sa.