Ochii, oglinda sanatatii tale. Afla ce boli pot semnala!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 sep 2021, 03:35

Se spune despre ochi ca sunt oglinda sufletului, insa acest organ delicat si sensibil este si un bun indicator al sanatatii tale.

Pupile asimetrice. Pupila este orificiul circular din centrul irisului prin care lumina patrunde in ochi. Pupila se dilata si se contracta in functie de intensitatea luminii. In mod normal, pupilele trebuie sa aiba acelasi diametru. Daca una este mai dilatata decat cealalta, acest lucru poate indica risc de atac cerebral, obturare a nervului optic sau anevrism.

Daca ochii tai sunt uscati si sensibili la lumina, poti avea probleme cu sistemul imunitar.
In unele cazuri, dereglarea sistemului imunitar afecteaza glanda lacrimala, de aici senzatia de ochi uscati. Alte boli care pot afecta secretia glandei lacrimale sunt artrita reumatoida si lupus.

Privire incetosata. Daca vezi ca prin ceata, trebuie sa ajungi de urgenta la medicul oftalmolog. Cel mai probabil acest lucru releva opacifierea cristalinului care duce la cataracta. Boala se trateaza chirurgical. Cataracta este des intalnita la persoanele in varsta, insa, poate aparea si la tineri fiind declansata de diabet sau de unele medicamente.


Te mananca ochii? Poate fi vorba despre o forma de alergie deoarece ochiul si pielea din jurul ochilor sunt zone sensibile. Adeseori polenul, praful sau parul unor animale provoaca astfel de alergii.

Un cerc gri in jurul irisului reprezinta un simptom al bolii arcus senilis. Aceasta afectiune apare ca urmare a nivelului ridicat de colesterol in sange. Arcus senilis poate sugera si aparitia unor boli cardiovasculare.


Disparitia sprancenelor. In mod natural, pe masura ce imbatranim, sprancenele au tendinta de a se subtia. Sprancenele au rol foarte important in protejarea ochilor, la fel ca si genele. Daca se raresc de la sine, fara a fi indepartate prin diverse mijloace, inseamna ca persoana in cauza sufera de afectiuni ale glandei tiroide.

Lacrimarea excesiva

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.