Odată cu apariția inteligenței artificiale, este timpul să regândim resursele umane

Autor: Bogdan Frațilă

În acest an, ne confruntăm și ne vom confrunta cu mai multe acțiuni de muncă îngrijorătoare.

Sursa: PixaBay

În acest an, ne confruntăm și ne vom confrunta cu mai multe acțiuni de muncă îngrijorătoare.

În acest an, ne confruntăm și ne vom confrunta cu mai multe acțiuni de muncă îngrijorătoare. În momentul în care scriu aceste rânduri, scenariștii și actorii de film sunt în grevă totală, iar United Auto Workers par a fi pe cale să oprească producția auto internă de automobile din SUA, într-un moment în care industria auto se află în mare dificultate. Lucrătorii din transportul aerian sunt pe cale să intre și ei în grevă.


Impactul total al acestor greve ar putea fi devastator la nivel național, AI și diferențele masive de remunerare dintre directorii executivi și ceilalți angajați fiind citate ca factori majori de contribuție.
Resursele umane (HR) ar trebui să fie una dintre protecțiile împotriva acestui tip de acțiune colectivă a angajaților. Cu toate acestea, timp de ani de zile, a fost mai degrabă o organizație de conformitate care lucrează pentru a acoperi greșelile executivilor decât să aibă grijă de angajați.

IA ar putea avea un impact pozitiv uriaș asupra echilibrului dintre viața profesională și cea privată, a compensațiilor echitabile și a transformării companiilor în locuri de muncă mai bune. Cu toate acestea, prea des, IA este poziționată ca o amenințare pentru angajați în loc să fie un beneficiu.
Haideți să discutăm despre potențialul IA de a îmbunătăți relațiile dintre angajați și angajatori și de a ajuta directorii să ia decizii mai bune.
Apoi, vom încheia cu produsul meu al săptămânii: un nou sistem portabil de jocuri de la Lenovo, alimentat de AMD.

Adoptarea conceptului de inteligență artificială al IBM

IBM a vorbit deschis despre utilizarea inteligenței artificiale pentru a îmbunătăți mai degrabă decât pentru a înlocui angajații, iar companiile care intenționează să utilizeze IA ar trebui să ia acest concept în considerare.


Să luăm ca exemplu greva actorilor și a scenariștilor. Industria cinematografică a avut mai multe eșecuri foarte costisitoare în ultima vreme. Acestea nu au fost din vina actorilor și, deși ai putea da vina pe scenariști, de multe ori cauza a fost reprezentată de deciziile studiourilor care au schimbat scenariile sau de regizori care nu păreau să înțeleagă subiectul.
Executivii iau decizii proaste tot timpul din diverse motive.
Adesea, motivul este că aceștia prioritizează afișarea autorității lor în detrimentul cuiva mai calificat să ia decizia, ca un fel de joc de putere. Asigurarea mai eficientă a succesului filmelor și emisiunilor TV ar putea reduce substanțial presiunea de a înlocui actorii și scenariștii cu inteligența artificială.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Asistență decizională prin inteligență artificială

Așadar, locul potrivit pentru a utiliza inițial IA nu este înlocuirea forței de muncă, ci îmbunătățirea procesului decizional, astfel încât cei care iau deciziile să ia mai puține decizii proaste. Având în vedere că AI și metaversul oferă simulări la scară largă, la care se poate face, puteți, de asemenea, să modelați alegerile bune și proaste din trecut și să folosiți AI pentru a vă ajuta să urmați calea succesului în loc de una a greșelilor repetate.
Nu ar trebui să fie greu să faci filme pe care oamenii vor să le vadă sau mașini pe care vor să le cumpere. Puteți modela cumpărătorul, iar inteligența artificială poate accelera semnificativ timpul de lansare pe piață a noilor modele, eliminând o mulțime de sarcini plictisitoare, cum ar fi storyboard-urile și modelele de lut, pentru a ajunge la o reprezentare mai bună a produsului finit.
Dacă luarea unor decizii proaste este problema, automatizarea producției nu va face decât să agraveze această problemă, deoarece veți ajunge doar la rezultate și mai proaste. Trebuie să remediați mai întâi procesul de luare a deciziilor, apoi să abordați economiile de costuri într-un mod care să elimine costurile inutile, în loc să eliminați ceea ce s-ar putea dovedi ulterior a fi resurse necesare.

Citește și: 3 metode ca să ai mai multă energie în fiecare zi

Citește și: OpenAI lansează o versiune a ChatGPT pentru companii!

Citește și: Cum adopta companiile inteligența artificială generativă pentru angajați... sau nu