Oferă flori în dar de Mărțișor

Author: Oana Iosif

1 Martie reprezintă începutul primăverii – anotimpul asociat cu florile, așadar este imposibil să treci cu vederea și să nu dăruiești celor dragi o bucurie cu ocazia acestei zile. Femeile au apreciat și apreciază mereu florile, deci pe lângă un mărțișor obișnuit, un buchet de flori va aduce cu siguranță un zâmbet pe fața persoanei căreia i le oferi. Poți transforma buchetul de flori într-un mărțișor dacă îi pui un șnur alb-roșu ce reprezintă primăvara.

Nu uita să ții cont de mesajul pe care vrei să-l transmiți prin florile dăruite, deci neapărat trebuie să ți cont de semnificația lor.

Iată care sunt cele mai potrivite flori pe care le poți oferi de 1 martie.

Freziile

Freziile sunt florile care reprezintă inocența, prietenia și încrederea, dar totodată, prin parfumul lor fin, sunt considerate plantele misterului. În timpul epocii victoriene, freziile reprezentau încrederea reciprocă, prin urmare sunt cea mai bună alegere pentru iubită cu ocazia zilei de 1 Martie.

Narcisele

Narcisele au fost mereu florile care defineau cel mai bine renașterea, fiind unele din primele flori ce apar primăvara. Un buchet de narcise pe care să-l oferi pe 1 Martie este cea mai bună alegere, fiind flori asociate cu respectul, prietenia, speranța, norocul și prosperitatea.

Lalelele

Lalelele nu întâmplător sunt unele dintre cele mai iubite flori de primăvară. În afara faptului că au o mulțime de culori sunt și simboluri ale stabilității și ale iubirii profunde, devenind cadoul ideal pentru cei dragi cu ocazia Mărțișorului.

  • Lalelele roz sunt simbolul tinereții, al fericirii și al încrederii. Acestea sunt grozave dacă vrei să spui “Felicitări!” cuiva.
  • Lalelele mov au culoarea regalității, dar și a eleganței. Dacă vrei să exprimi admirația pentru cineva, cel mai potrivit este un buchet de lalele mov.
  • Lalelele roșii sunt mereu asociate cu iubirea. Aceste flori pot fi oferite atât mamei, cât și iubitei tale.
  • Lalelele galbene sunt florile ce au culoarea prieteniei, așadar dacă vrei să-i aduci unei prietene un zâmbet pe față, oferă-i cu încredere un buchet de lalele galbene.
  • Lalelele albe sunt florile ce transmit cu ușurință mesajul “ Îmi pare rău! ”. Indiferent dacă vrei să-ți ceri scuze sau să îți repari relația cu o persoană dragă, poți alege cu mare încredere un buchet de lalele albe.

Zambile

Zambilele sunt florile ce simbolizează afecțiune și sunt perfecte dacă vrei să i le oferi unei prietene sau cuiva din familie. Zambilele mai pot fi, de asemenea, asociate cu fidelitatea, bunătatea și blândețea, deci dacă vrei să-i surprinzi pe cei din jur de Mărțișor, alege cu încredere zambilele.

Indiferent că alegi un buchet format dintr-o singură specie de flori sau un buchet multicolor cu flori de primăvară, prospețimea florilor va aduce un zâmbet de ziua Mărțișorului. De asemenea, acestea sunt potrivite si pentru ziua Femeii, așadar alege flori de 8 Martie de la Maison d'Or.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.