"Off, mi se face rău" O tânără de 19 ani și-a luat viața după ce un băiat de care se îndrăgostise a postat, pe Internet, poze intime cu ea

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 19 feb 2024, 00:40

O tânără în vârstă de 19 ani, din Bumbești-Jiu, s-ar fi aruncat în fața unui tren, într-un tunel de lângă oraș, după ce un băiat de care se îndrăgostise a postat, pe Internet, mai multe fotografii intime cu ea.

În urmă cu două zile, Denisa a plecat singură acasă și nu se știe cum a ajuns în tunelul feroviar, deoarece ceea mai apropiată gară de la locul incidentului se află la peste un kilometru distanță. 

Denisa s-a sinucis după ce a fost victima 

Denisa nu avea acte la ea, motiv pentru care a fost identificată după câteva ore.

Mecanicul de locomotivă a rămas în stare de șoc, motiv pentru are nu și-a mai putut continua cursa. Din acest motiv, a fost trimis un alt conductor.

Citește și: Modul terifiant în care un bărbat din Iași și-a găsit sfârșitul. Victima avea 39 de ani

„Am stat de vorbă cu diriginta, mi-a spus că a semnalat o stare de tulburare la fată și a luat legătura cu părinții, dar că în ultima perioadă, ultimele zile, starea părea că s-a îmbunătățit și că nu mai sunt probleme.

Pur și simplu și colegii fetei și noi, cadre didactice, suntem într-o stare de șoc”
, a declarat Flavius Boian, directorul liceului.

Denisa se pregătea să susțină examenul de bacalaureat anul acesta și era o elevă model, avea doar note bune și nicio absență în catalog.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Probabil că prietenii și colegii din clasă știau de situație și, fiind un colectiv unit, au încercat să o sprijine și să o ajute.

Din păcate acest lucru a făcut să nu ajungă la noi aceste informații și s-a ajuns la un eveniment tragic”, a mai spus directorul liceului.

Citește și: „Închid ochii și văd doar asta”. Mărturiile șocante ale singurului supraviețuitor al accidentului provocat în Iași. Persoanele care și-au pierdut viața aveau 15 și 21 de ani

Colegii Denisei vor avea parte de consiliere psihologică, iar poliția va încerca să-l identifice pe cel care a împins-o pe tânără să-și ia viața.

Cu cât se pedepsește acțiunea de revenge porn

Un proiect de lege adoptat acum două zile de Camera Deputaților, care urmează să meargă la promulgare către președintele țării, spune că publicarea de imagini intime în scop de răzbunare poate fi sancționată cu până la trei ani de închisoare.

Din păcate, până la intrarea în vigoare a legii, victimele ale căror fotografii sunt publicate pe Internet nu pot apela decât la procesul civil împotriva abuzatorilor.

„Să solicite instanţei civile ca acele persoane care au răspândit materialele respective să fie retrase de pe internet şi în acelaşi timp să fie plătite anumite daune de natură materială sau natură morală”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

 

Taguri: