OFICIAL: Alocațiile copiilor se vor majora cu 20%. De când va intra în vigoare această decizie?

Author: Ana Dinu
Actualizat: 16 iun 2021, 17:47
Alocațiile copiilor se vor majora cu 20%
Sursa: PixaBay

Guvernul a decis că alocațiile copiilor se vor majora cu 20%. Ce precizări au făcut autoritățile după ședința de marți, 15 iunie?

Alocațiile copiilor ar fi trebuit majorate începând cu data de 1 iulie, însă această modificare a fost anulată. Guvernul urmează să decidă dacă alocațiile se vor majora cu 20% și data de la care va intra în vigoare această măsură.

Alocațiile copiilor se vor majora cu 20%, însă nu de la 1 iulie. Când va fi aplicată măsura?

Vești importante pentru copii. Dan Barna, vice-premierul, cât și liderul PNL, Ludovic Orban, au dat asigurări că alocațiile copiilor vor fi majorate cu 20%, însă de la 1 ianuarie 2022.

În ședința de astăzi, Guvernul a discutat în primă fază o ordonanță de urgență prin care alocațiile copiilor vor crește cu 20% de la 1 ianuraie 2022.

Această ordonanță ar urma să fie adoptată săptămâna viitoare, după cum a precizat Dan Barna. Decizia a fost luată ieri, după întâlnirea dintre premierul Florin Cîțu și Dan Barna, care au decis ca majorarea alocațiilor să se facă la începutul anului viitor.

”De la 1 ianuarie va fi această mărire de 20%, așa cum a fost agreat în coaliție, și vom avea o ordonanță de urgență care va intra în prima lectură în Guvern, probabil săptămâna viitoare va fi și adoptată”, a spus Dan Barna.

Citeste si: E oficial! Alocațiile nu mai cresc în acest an. Ludovic Orban a anunțat când vor fi majorate

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Acesta a mai precizat că legea care se află în dezbatere în acest moment în Parlament, nu împiedică Guvernul să dea ordonanță de urgență.

”Deocamdată acea lege nu a fost adoptată, cel puțin până la acest moment, iar ordonanța nu face decât să clarifice formula agreată, practic respectăm promisiunea de mărire cu 20% din 1 ianuarie”, a spus Barna, potrivit sursei citate.

Hotărârea luată marți în Comisia de muncă a Camerei Deputaților, prevede că alocațiile copiilor vor crește cu puțin peste 10 lei.

Ludovic Orban, liderul PNL, a precizat că decizia coaliției este ca alocațiile să crească cu 20% de la 1 ianuarie 2022.

”Se va găsi soluția legislativă, astfel încât de la 1 ianuarie 2022 să crească cu 20%.

Indexarea este prevăzută în lege. Am luat decizia în cadrul coaliției să crească alocațiile de la 1 ian 2022 cu procent de 20%, cincimea respectivă”, a spus Orban.

Citeste si: Alocațiile vor fi triplate? Florin Cîțu, vești excelente! Când intră măsura în vigoare?