Oficial! Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise. Unde s-a luat această decizie

Author: Madalina Maftei

Masca de protectie, obligatorie in spațiile publice

Sursa: PixaBay

Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise. Unde s-a luat aceasă decizie?

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile publice deschise de astăzi, 6 octombrie, acolo unde rata de infectare cu coronavirus este mai mare de 6 la mia de locuitori.

Masca de protecție sanitară, obligatorie în toate spațiile publice deschise

Oficial, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice deschise, în localitățile unde incidența cazurilor de COVID-19 este mai mare de 6 la mia de locuitori, potrivit ordinului semnat de miniștrii Sănătății și Afacerilor Interne.

”Cseke Attila, ministrul Sănătăţii şi Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă. Conform documentului, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000

de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile publice deschise”,
anunţă Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Care sunt cele mai eficiente măsuri de prevenție și protecție împotriva COVID-19? Toți românii trebuie să știe

Excepția de la masca de protecție în spațiile publice se face în cazul persoanelor care desfășoară activități, inclusiv spotrive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

De asemenea, alte excepții se pot stabili la propunerea direcțiilor de sănătate judențene, respectiv municipiului București, prin hotărâri ale comitetelor județene, respectiv al municipiului București pentru situații de urgență.

Documentul va fi publicat miercuri în Monitorul Oficial al României.

Totodată, autoritățile au dat un exemplu în care masca nu este necesară în exterior.

”Într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat(

activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.

Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască.

Menționăm că rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc.”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Restricții în București: Fără nunți, restaurante închise, program redus la magazine, carantină de noapte în weekend. De când se aplică?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.