OFICIAL! Masca de protecție va fi complet eliminată în spațiile publice. Unde s-a luat această decizie?

Author: Ana Dinu
Actualizat: 15 iun 2021, 15:06

Masca de protecție va fi complet eliminată, toate dispozițiile care vizau purtarea obligatorie a măștii sanitare în spațiile publice au fost anulate.

Masca de protecție nu va mai fi purtată începând din această săptămână în spațiile publice, așa cu prevedeau dispozițiile care vizau purtarea măștii în toate spațiile publice. Toate aceste reglmentări au fost anulate.

Masca de protecție devine istorie în această zonă

Danemarca este țara care a anulat dispozițiile care prevedeau purtarea măștii sanitare în toate spațiile publice. Guvernul de la Copenhaga și o mare parte din partidele parlamentare au ajuns la un consens și au eliminat reglementările care priveau obligativitatea de a purta masca de protecție în toate spațiile deschise.

Cetățenii danezi vor fi nevoiți să poarte masca sanitară doar atunci când folosesc transportul public și doar în momentul în care nu stau așezați pe scaune.

Obligativitatea purtării măștii sanitare va fi complet anulată în Danemarca până la 1 septembrie.

Restricțiile în Danemarca au fost eliminate treptat începând cu primăvara anului 2021, iar aproape toate spațiile publice au fost redeschise, exceptând cluburile de noapte, care vor fi redeschise din septembrie. 

Numărul infectărilor cu COVID-19 au înregistrat o creștere ușoară în statul danez după relaxarea restricțiilor, însă această creștere nu a fost dramatică, pentru a se lua măsuri drastice.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Conform ultimelor date, rata de infectare a scăzut din nou, au fost înregistrate 315 cazuri dumincă, cel mai scăzut număr raportat după luna februarie.

Citeste si: Masca de protecție, din nou obligatorie în România? Un medic cunoscut dă peste cap tot ce știam până acum: „Purtatul măștii devine în continuare o necesitate!”

Danemarca a înregistrat cea mai mare rată de infectare din spațiul european

Potrivit ultimelor date furnizate de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), Danemarca a avut o rată de 215 infecții la 100.000

de locuitori în ultimele două săptămâni, cea mai ridicată din spațiul ecomonic european.

După decia danezilor de a renunța definitiv la masca de protecție, Germania se gândește să ia o măsură similară, după ce rata de infectare a scăzut considerabil. Ministrul Justiției de la Berlin a cerut statelor federale să revizuiască obligativitatea de a purta mască de protecție.

”Acest lucru se aplică și școlilor, deoarece elevii sunt deosebit de afectați de cerința purtării de mască”, spune

ministrul german.

Citeste si: Fără mască de protecție în spațiile închise de la 1 iunie? Cine poate renunța la această măsură?