Oficial! Vacanța prelungită s-a terminat. Astăzi, aproape 2 milioane de elevi revin la școală în format fizic. Unde se fac în continuare cursuri online

Author: Ana Dinu
Aproape 2 milioane de elevi s-au întors astazi la scoala

Ministrul Educației a oferit toate detaliile referitoare la reînceperea școlii de miercuri, 5 mai. Aproximativ 2 milioane de copii se întorc fizic la școală, în timp ce elevii din anii terminali vor mai sta în vacanță până pe 10 mai. După ce criterii se vor desfășura cursurile în perioada următoare?

Astăzi, 5 mai, peste 1,9 milioane de elevi revin la școală în format fizic, după cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii vor participa la cursuri în funcție de niște criterii bine stabilite.

Prezența fizică la școală depinde de rata de infectare stabilită pe localități

Astăzi, se întorc la școală copiii de grădiniță și cei din ciclul primar, dar și aproape 500.000

de elevi care locuiesc în localitățile unde rata de infectare este mai mică de 1 la mia de locuitori.

Elevii din anii terminali vor reveni la școală de luni, 10 mai. Totodată, despre cei care locuiesc în mai bine de 1.100 de localități a căror rata de infectare cu noul coronavirus depășeste 1 la mia de locuitori, ei vor continua să facă școală online.

Marți, Sorin Cîmpeanu a publicat incidența cazurilor de COVID-19 pe localităţi. În funcţie de această listă, s-a stabilit modul în care se vor relua cursurile. 

Cursurile se vor desfășura după două scenarii

Ordinul ministrului Educației prevede existența a două scenarii:

- scenariul verde, în care toţi elevii sunt prezenţi fizic la şcoală, în localităţile unde incidenţa este sub 1 la mie;

- scenariul galben, în localităţile cu incidenţa peste 1 la mie, unde merg fizic la şcoală preşcolarii din elevii din clasele primare, terminale şi speciale.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În restul cazurilor, cursurile se vor desfășura online.

 Sorin Cîmpeanu a explicat că vor merge fizic la şcoală toţi elevii din învăţământul primar şi grădiniţe – 1.400.000,

dar şi elevii de clasele a cincea, a şasea, a şaptea, a noua, a zecea, a unsprezecea din cele 2.057 de localităţi cu rata de infectare sub 1 la mie, potrivit News.ro.

Ministrul a mai precizat că elevii din clasele de gimnaziu și liceu din alte 1.124 de localități, unde rata de infectare depășește pragul de 1 la mia de locuitori, încep cursurile online.

Citeste si: Ce s-ar putea întâmpla din toamnă cu studenții nevaccinați? Ministrul Educației, anunț despre desfășurarea cursurilor și acordarea locurilor de cazare în cămine

În fiecare zi de vineri, se va stabili cum se vor desfășura cursurile în săptămâna următoare

Oficialul a explicat că raportat la rata de infectare din fiecare zi de vineri se va stabili cum se vor desfășura cursurile în săptămâna următare.

“Oricum, luni, indiferent de scenariu, vor reveni la şcoală elevii din clasele terminale. Este vorba de 370.000

de elevi de clasa a opta, a XII-a, a XIII-a şi de elevi din clasele terminale din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal”, a spus acesta.

Acesta a mai precizat că elevii de clasa a XII-a vor încheia cursurile în 4 iunie, iar elevii de clasa a VIII-a  în 11 iunie, pentru a susţine Evaluarea Naţională cu prezenţă fizică în sesiunea normală începând din 22 iunie. Examenul de Bacalaureat va începe în 28 iunie. 

Citeste si: Toți elevii trebuie să știe! Scenariile după care se vor desfășura cursurile din 5 mai. Ministerul Educației a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

 

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?