Oierii din Sibiu au imbracat straie de petrecere VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2022, 14:45

Oierii si ciobanii de pretudindeni si-au sarbatorit breasla in localitatea sibiana Jina. Mii de oameni, din toate colturile tarii, au venit la petrecere.

La Jina, ciobanii s-au intrecut in preparate culinare care mai de care mai apetisante. De la bulzul traditional pana la cotletele de berbecut la gratar, toate au fost pe placul pofticiosilor. Daca pentru unii, preparatele culinare ale oierilor au fost atractia principala, pentru altii muzica si portul popular le-au starnit interesul." La inceput, prin anii 60, reprezenta o intalnire a oierilor. Cei plecati de aici, din jina, se intalneau cu cei de peste munti.
In ultimul timp, participa si alte formatii
”, a declarat Iancu Beschiu, primarul localitatii Jina. Traditiile se pastreaza din generatie in generatie de cateva secole. Sa nu uitam ca transhumanta a contribuit la unitatea limbii romane si, in cele din urma, a poporului roman.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.