Olanda și Danemarca promit Ucrainei avioane F-16!

Autor: Bogdan Frațilă

Vineri, SUA, în calitate de țară producătoare, au aprobat livrarea de avioane de luptă F-16 către Ucraina. Acum, Danemarca și Olanda s-au angajat oficial si ei!

Sursa: Captură YouTube

Vineri, SUA, în calitate de țară producătoare, au aprobat livrarea de avioane de luptă F-16 către Ucraina. Acum, Danemarca și Olanda s-au angajat oficial si ei!

Vineri, SUA, în calitate de țară producătoare, au aprobat livrarea de avioane de luptă F-16 către Ucraina. Acum, Danemarca și Olanda s-au angajat oficial să achiziționeze avioanele. Câte vor fi livrate este încă neclar.Danemarca și Olanda vor livra avioane de luptă F-16 Ucrainei. Acest lucru a fost anunțat de premierul olandez Mark Rutte în timpul unei întâlniri cu președintele ucrainean Volodymyr Selenskyj în Olanda. Ministerul danez al Apărării a confirmat angajamentul la scurt timp după aceea, afirmând că avioanele vor fi livrate "de îndată ce vor fi îndeplinite condițiile pentru un astfel de transfer" la o bază aeriană din Eindhoven.

Condițiile includ instruirea forțelor ucrainene "precum și permisele, infrastructura și logistica necesare", a precizat ministerul danez.

Numărul de avioane este încă neclar

Țările nu au decis încă câte avioane F-16 vor fi livrate. Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului olandez al Apărării, Forțele Aeriene Regale Olandeze dispun de 42 de F-16, dintre care 24 sunt operaționale. 24 de avioane F-16.

Selenskyj și-a exprimat recunoștința pentru acest angajament. Decizia este "absolut istorică, puternică și inspirată pentru noi", a spus el. Este un alt pas spre consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, a adăugat el. Pe platforma online X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, el a scris: "42 de avioane. Și acesta este doar începutul".
Guvernul de la Kiev caută de luni de zile avioane de luptă de tip occidental pentru a lupta împotriva forțelor invadatoare rusești.
Selenskyj ajunsese astăzi în Olanda, după o vizită în Suedia. Acolo, el solicitase livrarea modelului Saab JAS 39 "Gripen", construit acolo.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

SUA a facilitat recent livrarea avioanelor

SUA, în calitate de țară producătoare, acceptaseră vineri ca Olanda și Danemarca să livreze Ucrainei avioane F-16. Ambele țări conduc, de asemenea, pregătirea piloților ucraineni, care va începe în august, potrivit ministrului danez al apărării, Jakob Ellemann-Jensen. Potrivit oficialilor guvernamentali, se așteaptă ca pregătirea să dureze între șase și opt luni. Belgia și Norvegia sunt, de asemenea, considerate posibile furnizoare ale avioanelor americane.

Danemarca va depune eforturi pentru a convinge și alte țări să se alăture coaliției, potrivit unei declarații a Ministerului Apărării de la Copenhaga.
SUA dorește să accelereze transferul de avioane F-16 către Ucraina. Aprobările pentru Olanda și Danemarca urmează să fie date după ce se va încheia antrenamentul piloților- dar acesta din urmă nu a fost încă coordonat. guvernul american vrea să permită Danemarcei și Olandei să transfere rapid avioane de luptă F-16 către Ucraina.
Ambele țări au fost asigurate că cererile de licență vor fi accelerate, astfel încât avioanele de luptă americane să poată fi livrate Kievului imediat ce se va finaliza pregătirea piloților și tehnicienilor ucraineni, a confirmat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA pentru agenția de presă dpa. "Apreciem faptul că Danemarca și Olanda conduc această coaliție pentru instruirea piloților ucraineni", a declarat acesta. anterior, Ucraina declarase că nu se așteaptă să primească în acest an avioanele F-16, care au fost solicitate de mult timp. "Este evident că nu vom putea apăra Ucraina cu avioanele F-16 în această toamnă și iarnă", a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene, Iuri Ihnat, la televiziunea ucraineană. cel puțin s-au înregistrat progrese în sensul că piloții și tehnicienii ucraineni ar putea începe antrenamentul pe avioane "în viitorul apropiat", a declarat Ihnat, citat de presa ucraineană.

 

Citește și: Rezervele de gaze ale UE ajung la 90% înainte de termenul limită din noiembrie

Citește și: Update Live Ziua 541 de război în Ucraina: Lituania a închis două puncte de trecere în Belarus. O dronă ucraineană a căzut în Centrul Expozițional din Moscova

Citește și: Banca centrală a Rusiei luptă împotriva căderii rublei