Oltenii au sarbatorit cu mare fast noua productie de zaibar

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 29 aug 2021, 05:35

Ce mai! A curs zaibarul din butoaie mai ca sangele fierbinte prin venele oltenilor. Butele pline ochi cu vin au fost incarcate in carute frumos impodobite si trase apoi prin tot Bailestiul de cai naravasi.

In parcul central a fost o petrecere de pomina. Un an intreg au asteptat bailestenii pana sa guste iar din prima cana plina cu zaibar proaspat, negru si zdravan. Atat de zdravan, incat bate zatul de cafea. Vinul este foarte gros si ramane pe cana. Ai putea sa ghicesti in vin cum prezicatoarele citesc viitor in zatul de cafea.

Un pahar sau poate doua, maximum, pe zi, ne sfatuiesc bailestenii sa bem din licoarea lor.

Nu depasiti doza recomandata, ca cine stie pe ce limbi veti vorbi. Si ce-ar fi zaibarul lui nea` Marin, fara praz, ceapa olteneasca? Atat de bun fu vinul lor, devenit brand national, incat butoiul se goli imediat.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anunț pentru pensionarele cu carduri de alimente! Cum vor fi afectate doamnele de noua schimbare?

##VIDEO83567##