Omicron face ravagii în SUA. Metroul a fost suspendat la New York, școlile s-au închis în Chicago! Câte cazuri noi s-au înregistrat

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 11 oct 2022, 08:25

Metroul, suspendat în New York

Sursa: pexels.com

Autoritățile americane au luat decizia de a închide metroul în New York și școlile în Chicago din pricina numeroaselor cazuri de Omicron.

SUA au înregistrat în ultimele 24 de ore 1,35 de milioane de noi cazuri de coronavirus, record absolut înregistrat de o țară în privința cazurilor noi de COVID-19.

Prececdentul record de cazuri noi de COVID-19 a fost înregistrat tot în SUA, pe 3 ianuarie 2022, atunci când au fost raportate 1,03 milioane de cazuri noi.

Totodată, numărul de spitalizări din pricina COVID-19 a atins un nou record în SUA, fiind acum 136.604

de persoane internate cu COVID-19, față de 132.051, cât a fost recordul precedent, stabilit în luna ianuarie a anului trecut. 

Numărul uriaș de cazuri noi de COVID-19 a perturbat funcționarea școlilor în SUA. Chicago a suspendat cursurile pentru a patra zi consecutiv, după ce districtul şi cadrele didactice nu au reuşit să ajungă la un acord privind modul de gestionare a pandemiei, care ia din nou amploare în Chicago, informează romaniatv.net.

În New York a fost suspendat metroul pe trei linii, după ce numeroşi muncitori s-au infectat cu noul coronavirus. 

Mutația Omicron a virusului COVID-19 face ravagii și în state europene, în Franța fiind înregistrate în urmă cu două zile aproape 300.000 de cazuri noi de SarS- Cov 2.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Deltacron, noua tulpină a coronavirusului. Principalale simptome care apar în cazul infectării cu Deltacron

Când va fi gata vaccinul contra Omicron

Pfizer a anunțat că vaccinul său contra variantei Omicron va fi gata în luna martie a acestui an. Și Moderna pregătește un vaccin contra mutației Omicron, care va fi gata în toamna acestui an.

„Nu ştiu dacă vom avea nevoie de el (vaccinul adaptat la Omicron- n.r.), şi nici cum va fi utilizat, dar noi vom fi pregătiţi. Uzina noastră a început deja producţia”, a declarat Albert Bourla, CEO-ul companiei Pfizer, pentru postul TV american CNBC, potrivit digi24.ro.

„Sperăm să putem ajunge la un produs, care să protejeze mult mai bine împotriva infectărilor în special, deşi protecţia împotriva spitalizărilor şi a cazurilor severe este încă rezonabil de bună cu vaccinurile actuale, dacă aţi primit a treia doză”, a precizat Albert Bourla.

 

„Discutăm în prezent cu reprezentanţii sectorului sanitar din lumea întreagă pentru a decide în legătură cu ceea ce noi credem că este cea mai bună strategie privind rapelul potenţial din toamna anului 2022”, a declarat și CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, pentru CNBC.

Citeste si: Anunțul îngrijorător al Organizației Mondiale a Sănătății! COVID-19 nu se poate trata precum o gripă

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.