Omleta de albus

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:58

Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane


Ingrediente


2 albusuri de persoana
1-2 ardei gras
1-2 rosii
1 dovlecel
1 legatura patrunjel
2-3 fire busuioc sau alte verdeturi la alegere
1 ceapa rosie mica
2-3 masline de persoana
Sare, piper, ulei de masline


Mod de preparare


Legumele se toaca marunt sau feliute
Maslinelor li se scot samburii apasandu-le pe tocator cu marginea unui cutit.

Verdeturile se toaca marunt si se tin la indemana.
Albusurile se bat pana cand incep sa creasca usor.
Intr-o tigaie nonaderenta, se pune o lingura de ulei de masline si sepun legumele in ordinea cea mai potrivita gatirii, cele ce se gatesc mai greu se pun primele, cele ce se ard repede sau usor, se adauga ultimele.
Se calesc putin legumele sa inceapa sa prinda gust, se inmoaie cu sare si piper, se adauga albusurile batute si se lasa sa se lege si sa intre albusul printre toatelegumele.

Se prajeste la foc mic pana se leaga ca o placinta de legume.
Se asezoneaza si se adauga busuioc si patrunjel si se serveste.

 

Taguri: