OMS, anunt ingrijorator despre tulpina COVID-19 care face ravagii in India! Cat de rezistenta este la vaccinuri?

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 12 mai 2021, 17:01

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a transmis un anunt alarmant cu privire la tulpina COVID-19 din India.

De cateva luni tulpina COVID-19 din India a facut ravagii in randul populatiei, iar situatia este din ce in ce mai grava, deoarece sistemul medical nu mai face fata.
Recent, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a transmis un anunt ingrijorator in ceea ce priveste aceasta tulpina indiana a noului coronavirus, subliniind faptul ca situatia este ingrijoratoare. Reprezentantii OMS au anuntat ca varianta B.1.617 este cea mai contagioasa dintre toate tulpinile aparute pana acum de la izbucnirea pandemiei.

OMS, anunt alarmant despre tulpina COVID-19 din India! Iata ce spun specialistii!

Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) sustin ca aceasta tulpina din India, denumita B.1.617 ar fi mult mai contagioasa si totodata ar fi si mai rezistenta la vaccinurile deja create impotriva COVID-19. Specialistii OMS au transmis ca varianta indiana a noului coronavirus este una destul de periculoasa.

"Există informaţii că tulpina B.1.617 este mai contagioasă, dar există, de asemenea, dovezi care sugerează că are un grad de rezistenţă la vaccinuri şi ‘prin urmare o clasificăm ca o variantă care prezintă îngrijorare la nivel global.", a transmis medicul Maria Van Kerkhove, responsabil tehnic al luptei anti-COVID-19 in cadrul OMS, potrivit playtech.ro  

In ultimele saptamani, in India noile cazuri de COVID-19 generate de aceasta tulpina au explodat.

Situatia este extrem de dificila deoarece circa 4000 de pacienti isi pierd zilnic viata, dupa ce contacteaza noul coronavirus.
De asemenea specialistii OMS au subliniat faptul ca tulpina indiana constituie un real pericol la nivel global, deoarece se poate raspandi foarte rapid, daca situatia scapa de sub control si mai mult.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Chiar dacă există o transmibilitate crescută demonstrată de unele studii preliminare, avem nevoie de mai multe informații despre această variantă de virus, așa că trebuie să fie făcute mai multe studii.", a precizat unui medic epidemiolog al OMS, potrivit playtech.ro

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată! Cetățenii care se întorc în România, obligați să prezinte testul PCR

Citeste si: Situație dramatică în India! Țara se află la un pas de colaps. Crematoriile sunt pline, iar incinerările s-au extins în parcări

 

 


Episodul 11 al serialului turcesc „Tablou de familie” este difuzat la Kanal D joi, 11 iulie 2024. Serialul mai poate fi urmări și online, live pe kanald.ro.