OMS , anuntul pe care nimeni nu dorea sa il auda: ''Suntem foarte îngrijoraţi...''

Autor: O.P.

Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat îngrijorarea în privința noilor cauzuri de infectări cu coronavirus în țările sărace ale lumii.

Organizația Mondială a Sănătății se teme de creșterea numărului de cazuri

Îngrijorarea OMS vine în contexul în care numărul de cazuri de infectări a depășit 106.000 în ultimele 24 de ore. Acesta este cel mai mare număr de îmbolnăviri de la începutul pandemiei în lume.

Citeste si: Ce reguli ar putea fi impuse pe litoral în această vară?

Oficialii susțin că pandemia nu este nicidecum pe ultima sută de metri și că mai avem de luptat până a o depăși.

''Avem încă mult de parcurs până vom ieşi din această pandemie”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citeste si: Cum ar fi putut America sa salveze 36.000 de vieti. De ce au murit 84% dintre bolnavii de coronavirus din SUA

Totodată, el și-a exprimat îngrijorarea privind creșterea numărului de pacienții pozitivi cu COVID-19 în țările slab dezvoltate din lume.

''Suntem foarte îngrijoraţi cu privire la creşterea numărului de cazuri în ţările cu venit mic şi mediu”, a adăugat el.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, șeful programului de urgenţă al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Mike Ryan a atras atenția că numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus va ajunge la un număr fără precedent.

″În curând vom atinge borna tragică de 5 milioane de cazuri”,  a declarat el.

Citeste si: Coronavirus România, 22 mai. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 17.712 cazuri

OMS este criticată pentru felul în care a gestionat criza sanitară

Organizația a fost criticată de președintele SUA pentru felul în care a fost gestionată pandemia. Mai mult decât atât, Donald Trump a acuzat OMS că favorizează China și că SUA se vor retrage din această organizație și nu o va mai finanța.

Citeste si: Ai sau nu voie sa faci petrecere in apartament? Cate persoane pot fi intr-o locuinta pe perioada starii de alerta

Citeste si: Ai sau nu voie sa faci petrecere in apartament? Cate persoane pot fi intr-o locuinta pe perioada starii de alerta

În acest sens, Trump a spus că a transmis o scrisoare către instituție, despre care Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general nu a vrut să facă niciun comentariu. De altfel, el a spus că își va asuma răspunderea dacă se va dovedi că situația nu a fost gestionată eficient, în acest sens fiind făcută o investigație.

Am mai spus şi mai spun că OMS solicită o astfel de investigaţie mai mult decât oricine altcineva. Trebuie făcută, iar atunci când se va face trebuie să fie una cuprinzătoare”, a susţinut el.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.