OMS recomanda utilizarea mastilor in locuri publice aglomerate dar avertizeaza si asupra RISCURILOR! "Doar mastile singure nu va vor proteja de COVID-19!"

Autor: D.I.
Actualizat: 06 iun 2020, 10:19
video Foto(4)

OMS nu a pledat pentru utilizarea in masa a mastilor in orientarile sale anterioare pe aceasta tema difuzate la inceputul lunii aprilie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a schimbat poziţia referitoare la purtatul măştilor, aliniindu-se tendinţei la nivel global, şi a recomandat utilizarea acestora în locuri publice aglomerate pentru a stopa răspândirea pandemiei noului coronavirus.

Cu toate acestea, agenţia ONU cu sediul la Geneva a subliniat că purtatul măştilor poate creşte riscurile pentru sănătate dacă oamenii le contaminează atingându-le cu mâinile murdare.

"Măştile pot crea, de asemenea, un fals sentiment de securitate", a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un briefing de presă online.

Oficialul OMS a avertizat că purtatul măştilor nu poate înlocui igiena mâinilor, distanţarea fizică şi nici ţinerea sub urmărire a pacienţilor şi a contactelor lor sociale.

"Nu pot spune acest lucru suficient de clar: doar măştile singure nu vă vor proteja de COVID-19", a subliniat Tedros.

OMS nu a pledat pentru utilizarea în masă a măştilor în orientările sale anterioare pe această temă difuzate la începutul lunii aprilie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Mosii de vara. Cele mai vechi si frumoase obiceiuri din sambata dinaintea Rusaliilor

Citeste si: Concediu de vară 2020: În ce condiții vom putea pleca în vacanță anul acesta?

Citeste si: Ministrul Sanatatii a spus cum a reusit sa nu se infecteze cu coronavirus, desi a fost in multe focare

Recent, Tedros a susţinut că guvernele ar trebui să încurajeze utilizarea măştilor acolo unde transmiterea virusului este răspândită şi unde este dificil să se păstreze o distanţă sigură între persoane, "cum ar fi în transportul public, în magazine sau în alte medii îngrădite sau aglomerate".

(sursa: agerpres.ro, realitatea.net)

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.