OMS, semnal de alarmă: Anul acesta pandemia de Covid poate fi mai rea!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 20 iul 2022, 11:10
Conducerea OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis un semnal de alarmă.

Pandemia de Covid-19 ar putea fi și mai rea anul acesta, susține OMS.

„Intrarea în cel de-al doilea an ar putea fi chiar mai dură având în vedere unele dintre dinamicile transmisiei”, a declarat Michael Ryan, directorul OMS pentru urgenţe sanitare, în cadrul unui eveniment în social media.

„După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăți”, a declarat și Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de Covid-19 din cadrul OMS.

Aproape 93 de milioane de cazuri de Covid-19 s-au înregistrat în lume de la începutul pandemiei, aproape 2 milioane de oameni murind din pricina virusului. S-au vindecat peste 66 de milioane.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen, avertiza și ea cetățenii europeni înainte de vacanța de iarnă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Trebuie să învățăm din ceea ce s-a întâmplat în vară, ca să nu repetăm greșelile. Dacă ne relaxăm prea repede, riscăm să avem un al treilea val după Crăciun. În urmă cu câteva săptămâni am spus despre Crăciun că va fi unul diferit. Da, va fi mai liniștit” , declara șefa Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen, înainte de sărbători.

România, aproape 17.000 de decese din pricina Covid

România a ajuns la 16.969 de decese din pricina Covid-19 de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore au fost raportate alte 4,424 de cazuri noi de coronavirus, fiind efectuate 28.361 de teste RT-PCR și 4.476 de teste rapide antigenice. România a ajuns la 681.392 de persoane confirmate cu Covid-19 de la începutul pandemiei. 610.122 de persoane au fost declarate vindecate. 

În momentul de față 8.751

de persoane diagnosticate cu Covid-19 se află în spitalele din România, iar în secțiile de terapie intensivă (ATI) se află 1.081 de persoane.

Citeste si: Avertisment din partea medicilor! Alcoolul trebuie evitat după vaccinarea anti-COVID

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.