Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că varianta Omicron a COVID-19 este periculoasă, în special pentru cei care nu s-auimunizat împotriva virusului.
Citeste si: Prima țară care va scăpa de Covid-19. Sute de mii de români se vor bucura
OMS susţine că varianta Omicron este periculoasă
OMS susține că varianta Omicron, care se răspândeşte foarte repede de la începutul pandemiei de COVID-19, ''rămâne un virus periculos''
„În timp ce Omicron provoacă o boală mai puţin severă decât Delta, ea rămâne periculoasă, în special pentru cei nevaccinaţi”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.
El a continuat: „Nu trebuie să permitem acestui virus să circule sau să fluturăm steagul alb, mai ales când atât de mulţi oameni din jur rămân nevaccinaţi.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citeste si: Anunțul îngrijorător al Organizației Mondiale a Sănătății! COVID-19 nu se poate trata precum o gripă
Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat că şi-a dorit ca fiecare ţară să aibă 10% din populaţie vaccinată până la sfârşitul lui septembrie 2021, 40% până la sfârşitul lui decembrie şi 70% până la mijlocul anului 2022. Însă potrivit declaraţiei sale, 90 de ţări încă nu au atins rata de 40% vaccinare, iar 36 dintre ele sunt încă sub 10%.
„Cei mai mulţi” dintre cei internaţi în întreaga lume au fost nevaccinaţi. Şi, în timp ce vaccinurile rămân foarte eficiente în prevenirea decesului şi a bolii severe de COVID-19, ele nu previn pe deplin transmiterea şi, prin urmare, riscul apariţiei unei variante mai mortale este real.
Mai multă răspândire înseamnă mai multe spitalizări, mai multe decese, mai mulţi oameni fără serviciu- inclusiv profesori şi personal medical- şi risc mai mare ca o altă variantă să apară, care este chiar mai transmisibilă şi mai mortală decât Omicron”, a declarat
În legătură cu faptul că numărul de decese a fost stabilizat la 50.000 pe săptămână, Tedros a spus: „A învăţa să trăim cu virusul nu înseamnă că putem, sau că ar trebui să acceptăm acest număr de decese”.