„Omul care a rămas singur” Fotografia emoționantă a portarului care a continuat să păzească poarta după ce meciul s-a oprit din cauza ceții

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 03 sep 2024, 08:56

Sam Bartram, un exemplu de concentrare și devotament, nu a auzit fluierul arbitrului care a anunțat finalul meciului

Sursa: Facebook

În decembrie 1937, în Londra, a avut loc un eveniment memorabil în timpul unui meci de fotbal între echipele FC Chelsea și FC Charlton, care a devenit o poveste emblematică despre dedicare, dar și nepăsare.

Pe un teren acoperit de o ceață densă, meciul a fost oprit în minutul 60, deoarece vizibilitatea devenise practic nulă. Însă, pentru Sam Bartram, portarul echipei Charlton, această întrerupere a rămas necunoscută timp de alte cincisprezece minute, în care coechipierii săi nu l-au anunțat nimic.

Citește și: Fotbalistul din Guatemala impresionat de ce a găsit în România: Nicolas Samayoa „România este ţara unde mă simt cel mai în siguranță”

El este Sam Bartram, portarul care a rămas să își ajute echipa, deși meciul era oprit

Sam Bartram, un exemplu de concentrare și devotament, nu a auzit fluierul arbitrului care a anunțat finalul meciului. Zgomotul mulțimii din spatele lui, probabil mai puțin afectată de ceață, a mascat complet sunetul decisiv. Încredințat că echipa sa atacă poarta adversă, el a rămas în fața porții sale, cu brațele pregătite, total dedicat să apere ceea ce credea că este ultima linie de apărare împotriva unui gol.

Abia după cincisprezece minute de la oprirea jocului, Bartram a fost abordat de polițiștii de teren, care l-au informat că meciul se terminase cu mult timp în urmă. Acea imagine a portarului, singur în ceață, stând în poartă fără să știe că totul se sfârșise, rămâne în istorie ca o lecție profundă despre viață.

Povestea lui Bartram a fost amintită recent de un fotograf român, care a postat celebra fotografie.

În imagine, se observă cum portarul continuă să își apere poarta, în ciuda vremii neprielnice și a încheierii meciului. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

„În decembrie 1937, în timpul unui meci de fotbal din Londra, între FC Chelsea și FC Charlton, jocul a fost oprit în minutul 60 din cauza ceței abundente.

Din păcate, portarul echipei FC Charlton, Sam Bartram, nu știa că meciul a fost oprit și a continuat să păzească poarta pentru încă cincisprezece minute. Nu a auzit fluierul arbitrului din cauza zgomotului mulțimii din spatele lui.

Crezând că colegii săi atacă poarta adversă, a stat cu brațele întinse, 100% concentrat cu scopul să-și apere poarta.

Doar peste încă alte cincisprezece minute, polițiștii de teren l-au abordat și l-au informat că meciul a fost oprit cu cincisprezece minute mai devreme.

Portarul, profund dezamăgit de acest lucru, a făcut celebra afirmație:

CE TRIST CĂ PRIETENII MEI M-AU UITAT CÂND LE PĂZEAM POARTA.

Cred ca așa se întâmplă și în viață: suntem dispuși să ne sacrificăm pentru binele celorlalți, însă când situația devine “cețoasă” suntem lăsați să ne descurcăm de unii singuri”,  a scris fotograful pe pagina sa de Facebook. 

 

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.