Omul de afaceri din Cluj a inventat povestea torturii și și-a mutilat singur degetul. Ce riscă acum bărbatul

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 20 ian 2024, 11:55

Omul de afaceri din Cluj a inventat povestea răpirii și și-a mutilat singurul degetul. Ce riscă acum bărbatul

Sursa: PixaBay

Omul de afaceri din Cluj și-a automutilat degetul și a inventat întreaga poveste despre tortură. Potrivit autorităților, bărbatul a suferit pierderi semnificative în investiții în criptomonede și se află acum internat într-un spital de psihiatrie.

Situația s-a schimbat complet în ceea ce privește cazul omului de afaceri din Cluj, presupus răpit, torturat și privat de un deget în schimbul codului criptomonedelor.

Afaceristul din Cluj a înscenat toată povestea torturii 

Descoperirile anchetatorilor dezvăluie că individul și-a mutilat singur degetul sub influența alcoolului și a unor substanțe anestezice. Acest afacerist, cunoscut drept patronul unui restaurant renumit din oraș, pare să fi suferit pierderi financiare semnificative în lumea criptomonedelor. În prezent, se confruntă cu posibilitatea de a fi condamnat la închisoare din cauza întregului scenariu fals pe care l-a prezentat autorităților.

Minciuna a fost adusă la lumină după ce anchetatorii au început să pună sub semnul întrebării mărturia omului de afaceri în vârstă de 42 de ani, cunoscut ca patronul unui restaurant popular din Cluj. Ceea ce părea inițial a fi o poveste șocantă, plină de tortură în stil mafiot, răpire și amenințări cu moartea, s-a dovedit a fi o înșelăciune bine orchestrată.

Omul de afaceri pretindea că într-o hală de la marginea orașului, în timp ce avea o întâlnire privind consilierea în domeniul criptomonedelor, a fost atacat de doi indivizi cu cagule care l-au torturat

și i-au tăiat degetul pentru a obține parola portofelului virtual, evaluat la aproximativ 200.000 de dolari.

Citește și: Criptomonedele i-au pus viața în pericol unui om de afaceri din Cluj. Bărbatul a fost răpit și supus unor chinuri groaznice în schimbul unor coduri

Cu toate acestea, anchetatorii au descoperit că totul era o înscenare elaborată. Mai mult decât atât, omul de afaceri însuși se mutilase, a relevat investigația.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

Minciunile au continuat, pretinzând că hoții i-au luat nu doar criptomonede, ci și un telefon mobil, două laptopuri, un lanț de aur și verigheta. 

Probabil se va realiza o expertiză pentru a se vedea dacă are discernământ. Se face vinovat de fapte penale: inducerea în eroare a organelor judiciare, fals în declaraţii”, a declarat Luminița Țundrea, avocat.

Ce pedeapsă riscă bărbatul

Pentru aceste fapte, bărbatul riscă până la trei ani de închisoare.

În ceea ce privește bunurile reclamate ca fiind sustrase, facem precizarea că au fost identificate, iar o parte din acestea recuperate.

Referitor la sustragerea criptomonedelor și respectivului dispozitiv de tip wallet, putem să vă precizăm că fapta nu există și nu a fost creat niciun prejudiciu din partea unor terțe persoane”, a transmis Iulian Timșa, IPJ CLUJ.

Apropiaţii bărbatului se tem că afaceristul va recurge din nou la un gest necugetat.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.