OpenAI prezintă ChatGPT-uri personalizabile și un magazin digital

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 17 nov 2023, 20:42

În timpul primei sale conferințe pentru dezvoltatori, care a avut loc luni la San Francisco, OpenAI a dezvăluit o serie de actualizări

Sursa: PixaBay

În timpul primei sale conferințe pentru dezvoltatori, care a avut loc luni la San Francisco, OpenAI a dezvăluit o serie de actualizări

Tehnologia din spatele chatbot-ului viral AI ChatGPT tocmai a devenit mult mai inteligentă.
În timpul primei sale conferințe pentru dezvoltatori, care a avut loc luni la San Francisco, OpenAI a dezvăluit o serie de actualizări ale instrumentelor de inteligență artificială, inclusiv capacitatea dezvoltatorilor de a crea versiuni personalizate ale ChatGPT. De asemenea, lansează un magazin digital și reduce prețurile de bază pentru dezvoltatori, promițând în același timp să îi plătească pe unii care folosesc produsele OpenAI pe platformele lor.


Evenimentul are loc la aproape un an de la lansarea ChatGPT, care a contribuit la reînnoirea unei curse a armelor între companiile de tehnologie pentru a dezvolta și implementa instrumente de inteligență artificială similare în produsele lor. Directorul general Sam Altman a declarat că 2 milioane de dezvoltatori folosesc acum platforma, iar aproximativ 90% dintre companiile din Fortune 500 folosesc instrumentele la nivel intern. În prezent, are 100 de milioane de utilizatori activi.

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, un partener timpuriu al OpenAI, s-a alăturat lui Altman pe scenă pentru a discuta despre modul în care compania sa continuă să infuzeze tehnologia GPT în suita sa de instrumente 365. "Este atât de diferită și nouă", a spus el. "Sunt în domeniul infrastructurii de trei decenii- și nu am văzut niciodată așa ceva".
Printre cele mai mari schimbări anunțate se numără introducerea GPT-urilor, sau a versiunilor personalizate ale ChatGPT.
Asemănătoare cu plugin-urile, GPT-urile se pot conecta la baze de date, pot fi folosite în e-mail-uri sau pot facilita comenzile de comerț electronic, a precizat compania. Pe site-ul său web, aceasta spune că GPT-urile ar putea fi folosite pentru a ajuta la meditații la matematică, pentru a se antrena pentru un maraton sau pentru a proiecta autocolante, fără nicio experiență prealabilă în domeniul codării. Utilizatorii îl pot încerca prin intermediul site-ului chatgpt.com/create.

"Crearea unuia este la fel de simplă ca și cum ai începe o conversație, îi dai instrucțiuni și cunoștințe suplimentare și alegi ce poate face, cum ar fi căutarea pe internet, crearea de imagini sau analiza datelor", a declarat compania într-o postare pe blog.

Un ecosistem digital

OpenAI lansează, de asemenea, un GPT Store, începând de la sfârșitul acestei luni, pentru a permite ca GPT-urile să devină ușor de căutat.

La fel ca în cazul altor magazine de aplicații, acestea vor fi listate într-un clasament, iar compania va evidenția instrumentele utile din categorii precum productivitate, educație și "doar pentru distracție". Compania a precizat că dezvoltatorii vor putea, de asemenea, să câștige bani în funcție de numărul de persoane care le utilizează GPT-urile.
Altman a prezentat, de asemenea, GPT-4 Turbo, cea mai recentă versiune a tehnologiei care alimentează ChatGPT. El a spus că acum poate suporta o intrare care este egală cu aproximativ 300 de pagini ale unei cărți standard, de aproximativ 16 ori mai lungă decât iterația anterioară.

Platforma va avea, de asemenea, cunoștințe extinse până în aprilie 2023 "și va continua să se îmbunătățească în timp", a spus Altman. "Suntem la fel de supărați ca voi toți, probabil mai mult, că cunoștințele GPT despre lume s-au încheiat în 2021", a adăugat el.
De asemenea, compania a declarat că reduce prețul pentru dezvoltatori, la 0,01 dolari pentru 1.000 de jetoane de intrare, ceea ce este de aproximativ trei ori mai ieftin decât GPT-4. Acest lucru ar permite dezvoltatorilor să economisească la costurile generale atunci când rulează volume mari de informații prin sistemele sale.
Alte îmbunătățiri aduse software-ului includ mai multe modalități, cum ar fi text-to-speech îmbunătățit cu un sunet mai natural, cu șase voci predefinite din care se poate alege.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Creșterea gradului de confidențialitate

Altman a declarat că OpenAI dublează, de asemenea, siguranța și confidențialitatea, menționând că discuțiile cu instrumentele nu sunt partajate cu constructorii.
Compania a introdus, de asemenea, Copyright Shield, care va permite OpenAI să intervină și să apere clienții- și să plătească costurile suportate- dacă încălcarea drepturilor de autor devine o problemă. Rivali precum Google și Adobe au adoptat o abordare similară.
"Îmbunătățirile de preț și de performanță, personalizarea modelelor și despăgubirea juridică vor avea un impact mai imediat, deoarece aceste capacități sunt căutate de ceva vreme de către dezvoltatori", a declarat Arun Chandrasekaran, analist la Gartner Research. "Agenții autonomi vor avea nevoie de mai mult timp pentru a crea un impact, dar sunt pași îndrăzneți înainte pentru viitorul AI generativ."
Între timp, OpenAI a subliniat că cele mai recente anunțuri sunt doar o parte din ceea ce mai este de așteptat.
"GPT-urile vor continua să devină din ce în ce mai utile și mai inteligente și, în cele din urmă, veți putea să le lăsați să se ocupe de sarcini reale în lumea reală", a declarat compania în postarea de pe blog. "Credem că este important să ne îndreptăm treptat spre acest viitor, deoarece va fi nevoie de o muncă tehnică și de siguranță atentă- și de timp pentru ca societatea să se adapteze". Ne-am gândit în profunzime la implicațiile societale și vom avea mai multe analize pe care le vom împărtăși în curând."

Citește și: Lansarea rachetei gigantice "Starship" a fost amânată

Citește și: Rapperul Sean "Diddy" Combs, acuzații grave din partea fostei iubite: „Violenţă, abuz fizic şi psihologic, precum şi sclavie”

Citește și: Rusia vrea să interzică "mișcarea LGBTQ"