Operatiune SPECTACULOASA in Muntii Fagaras. Se va construi un REFUGIU la peste 2000 m altitudine!

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:45

Operatiune spectaculoasa, in inima Muntilor Fagaras. O armata de specialisti s-a mobilizat pentru instalarea unui nou refugiu pentru turisti la peste 2000 de m altitudine.

Forfota mare in Muntii Fagaras, la cota 2150. Aproape 40 de oameni lucreaza zilele acestea la instalarea unui nou refugiu langa lacul Caltun. Constructia este realizata din lemn stratificat si acoperita cu tabla speciala. Misiunea specialisilor nu a fost deloc usoara, iar pentru transportul refugiului pe crestele muntilor a fost nevoie de interventia unui elicopter de la Ministerul Afacerilor Interne.

Prima data s-a pregatit terenul de pe crestele muntilor, iar echipele de salvamontisti, voluntari si constructori au montat structura la baza masivului.

Dupa ce au fost stabilite toate detaliile, structura a fost transportata bucata cu bucata pe munte, cu elicopterul.

Transportul refugiului a fost o provocare pentru piloti si constructori. Din cauza formei neregulate a structurii,aceasta putea sa intre in balans in timpul zborului. Odata piesele ajunse sus pe munte. Constructorii au inceput sa asambleze refugiul.

Constructia realizata la standarde moderne va asigura conditii mai bune atat turistilor cat si salvamontistilor.

Vechea constructie va fi transportata la baza muntelui, iar in locul ei se va realiza o platforma pentru aterizarea elicopterelor de interventie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

##VIDEO126281##