Operatiunea "arteziana"! Agentii care pazesc fantanile din Piata Unirii, mai ceva ca James Bond

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 14 iul 2022, 19:40

N-om avea noi super-spioni de talia lui James Bond, dar nimeni pe lume nu se poate mandri cu un agent 008 ca al nostru!

Are in paza un obiectiv de importanta strategica si nu si-ar precupeti nici viata, daca datoria i-ar cere-o. Poate sa fie ca-n desert, in apa cristalina a artezienelor din Piata Unirii, balaceala e strict interzisa.

El este agentul care stie tot, vede tot, si nimeni nu trece de el. E vigilent, ca doar are o misiune importanta si secreta. Nume de cod? -  arteziana.

Nu va ganditi ca e singur.

In dreptul fiecarei fantani, alti agenti de paza stau cu ochii pe fantani ca pe butelie  de dimineata pana seara. Omul stie una si buna-cat e ziua de lunga: se plimba si observa. Observa si se plimba!  Daca ceva i se pare suspect, actioneaza, ca doar de aceea se afla aici si nu in alta parte!

SI asta nu e tot. Barbatul trebuie sa se asigure ca nimeni nu va indrazni sa isi bage picioarele in apa rece ca gheata din obiectivul sau.
In putinele clipe libere, ca doar nu va asteptati ca un paznic sa stea degeaba 24 de ore, omul admira fantanile proaspat refacute. Cel mai mult ii place noaptea, e mai romantic si mai linistitor, e doar el cu fantanile.

Paznicul isi aminteste cu nostalgie de primele zile in care instalatiile nou-noute au fost puse in functiune. Atunci, minunile de fantani ii incantau urechile.

Una peste alta, barbatului ii place ce face.
Noaptea e racoare, ziua ca sa scape de canicula, se retrage precum poetul sub teii din jur, totusi o mare suparare il apasa.

A vazut mii de oameni care si au facut poze in jurul obiectivului sau, dar el, tocmai el, n-a apucat sa faca macar o fotografie! Cu asa paznici destoinici, aceste imagini vor ramane amintire. Nu veti mai vedea astfel de scene la fantanile de la Unirii.
Ordinul e clar- nimeni nu face baie, toata lumea admira!

Un lucru insa nu am inteles. De ce e nevoie ca agentii sa fie cu ochii in patru  in conditiile in care fantanile sunt oricum prevazute cu senzori care opresc jeturile atunci cand cineva pune piciorul in fantana, sau cand vantul sufla cu putere.

Lucrarile de reabilitare ale fantanilor de la Unirii au inceput in luna mai, a acestui an.
Primaria Capitalei vrea sa transforme zona intr-o oaza de racoare. Proiectul prevede, de asemenea, extinderea fantanilor de pe Bulevardul Unirii pana la Piata Alba Iulia. Toate vor fi dotate cu muzica, lumini si senzori.

Mai au insa mult de lucru, pana acum sunt gata doar patru fantani si nimeni nu pare sa mai lucreze in zona. Nimeni in afara de paznici, evident. Termenul de finalizare a lucrarilor e stabilit pentru anul viitor.
Mult a fost, putin a ramas.
##VIDEO119738##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii