OPERATIUNEA de salvare a elicopterului prabusit in apele lacului Siutghiol continua si acum! Scafandrii fac toate eforturile pentru a gasi membrii echipajului!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 28 aug 2021, 07:20

In urma cu doua ore, un elicopter SMURD s-a prabusit in apele lacului Siutghiol! O persoana care se afla la bord a fost gasita de echipele de salvare si transportata, de urgenta, la spital!

Operatiunea de cautare continua si la aceasta ora! Imaginile sunt dramatice. Patru barci pescaresti se-nvart aproape in cerc: sunt salvatori care se chinuie sa culeaga patru oameni din apa rece ca gheata, un doctor, o asistenta, un pilot si-un copilot, cazuti din inaltul cerului.

Secundele se scurg dramatic si se masoara in batai de inima: una dintre victime este scoasa din apa, iar salvatorii pun paturi peste ea.

Pericolul de soc hipotermic este urias. Cu victima in barca, salvatorii pornesc intr-o goana nebuna spre mal: unul dintre ei resusciteaza omul abia scos din apa. Altii asteapta, cu inima stransa, pe mal sa preia victimele.

Un barbat, fara uniforma, isi face cruce, in semn de rugaciune. Imediat, la mal incepe iar resuscitarea. Ca la un semn, barcile pleaca iar, dupa celelalte victime. Victima scoasa din apa e dusa de urgenta la spital.

In departare, se zareste- ca o insula- epava elicopterului. Ar fi cazut acolo, in lacul Siutghiol, in jurul orei 16:20- dupa cum anunta un apel la 112.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

In aparatul de zbor, apartinand SMURD Constanta, era un echipaj complet. Cadrele medicale, pilotul si copilotul nu aveau cu ei vreun pacient.

Veneau de la Tulcea- locul unde cu cateva ore inainte, o nava de pasageri a fost lovita usor de un cargo.

Operatiunea de salvare continua si acum. Chiar daca e bezna, scafandrii se chinuie sa-i gaseasca pe ceilalti membri ai echipajului. Sansele sa mai fie in viata sunt insa mici.

##VIDEO128921##