Operatiunea "Omar Hayssam," invaluita intr-un mare mister! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 17:47

Operatiunea "Omar Hayssam" este invaluita intr-un mare mister. Stim doar atat: sirianul se afla in custodia politiei romane, dupa cum a anuntat Administratia Prezidentiala.

 Nimeni nu l-a vazut pe Hayssam si nicio institutie a statului nu a dat vreun detaliu despre aducerea lui in tara. Mai mult, Hayssam nu a ajuns inca in inchisorile romanesti. Cei din Administratia Nationala a Penitenciarelor spun ca sirianul nu este in custodia lor. O fi inca in arestul politiei.

La fel de curios sa-l vada pe Hayssam este si Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnalistii rapiti in Irak in 2005.
Presedintele Traian Basescu si primul ministru Victor Ponta s-au tot batut in declaratii contradictorii. Care este adevarul? Unde este Haysam si cum a fost adus in Romania? 

Coincidenta sau nu, un avion militar romanesc a dus ajutoare umanitare in Siria, cu cateva ore inainte ca vestea aducerii lui Hayssam sa faca inconjurul tarii. In imaginile prezentate de postul sirian apare si ambasadorul roman la Damasc. Sa fi fost oare Omar Hayssam dat la schimb pentru ajutoarele trimise din Romania? Doar autoritatile pot sti.
Postul de televiziune Sama Tv, controlat de fidelii lui Bashar al Asad, chiar ii multumeste presedintelui roman pentru ajutoarele acordate poporului sirian.

Omar Hayssam a fost condamnat in lipsa in trei dosare. Cea mai mare pedeapsa primita este de 20 de ani pentru terorism. Sirianul poate insa cere rejudecarea tuturor celor trei dosare.

Maine, Tribunalul Bucuresti urmeaza sa il judece pe Omar Hayssam in dosarul in care este acuzat de evaziune fiscala.
Ar putea fi ziua in care va putea fi vazut, cel putin in sala de judecata. Sau nu.