Opereta aduce primavara in Bucuresti

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 22 aug 2021, 17:30

"Povestirile lui... Offenbach" si "Vestitorii Primaverii... in partituri tenorale" sunt spectacolele prezentate Teatrul National de Opereta si Musical “Ion Dacian”pe 10 si 11 martie.

Pe 10 martie, de la ora 19:00, la Sala Mica a Palatului National al Copiilor va invitam la „Povestirile lui… Offenbach”.

Regizoarea spectacolului, Constanta Cimpeanu il descrie atat de bine: „Povestiri? Da. Povestiri… muzicale. Arii, duete, trio-uri etc., momente pline de de farmec. De ce a fost ales Offenbach? Pentru ca el, prin creatia sa, a cristalizat un gen nou – opereta – care, de peste o suta de ani, este numita „surasul muzicii”.

Desigur, veti surade, ascultand o prima parte in care minunatii interpreti va vor oferi un buchet de melodii incantatoare, fiecare dintre ele avand un colorit aparte de lirism, umor, ironie fina, melancolie, buna dispozitie.

In partea a doua chiar veti rade: opereta intr-un act „Domnul Choufleuri” va va prezenta un personaj care, vrand sa dea la el acasa o serata muzicala – ca asa era „de bon ton” in vremea lui, trece prin peripetii amuzante, pe care va invitam sa le descoperiti… Şi, intocmai ca niste copii, bucurati-va de joaca noastra de-a… Offenbach.” 

Regie: Constanta Cimpeanu

Asistent regie: Gladiola Nitulescu Lamatic

Producator si stilist costume: Ovidiu Huminiuc

Regizori de scena: Roxana Tudor si Sorin Ciuca

La pian: Gonul Aptula/Andreea Dobia

INTERPRETII (in ordinea intrarii in scena)

PARTEA I – Arii si duete

Tina Munteanu, Daniela Bucsan, Mediana Vlad, Bogdan Lupea, George Ionut Virban, Raluca Cioca, Gladiola Nitulescu-Lamatic, Mioara Manea-Arvunescu, Silvia Şohterus-Marascu, Amelia Antoniu, Roxana Tudor, Sorin Ciuca.

PARTEA a II-a – „Domnul Choufleuri”

Gabriela Daha, Daniela Bucsan, Andrei Plesca, Bogdan Lupea, Orest Pislariu-Ranghilof, Stefan Popov, Catalin Petrescu, Valentino Tiron, Jeaninne Bradler, Ioana Baiasu, Corina Plopeanu, Carmen Angheloiu, Alois Dobos, Razvan Rusu, Bogdan Ardeleanu, Alexandru Vasile.

Pe 11 martie, de la ora 19:00, “Vestitorii primaverii… in partituri tenorale” este un spectacol realizat in parteneiat cu Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti.

Sub bagheta dirijorului Lucian Vladescu, „Vestitorii primaverii” este un concert extraodinar de muzica de opereta, musical si cantonete cu participarea tinerilor solisti George Ionut Virban, Bogdan Lupea si Andrei Plesca. 

Biletele pot fi achizitionate online, pe www.startickets.ro

si in reteaua de magazine Startickets.ro:

B-dul Tineretului Nr. 8- 10, Casa de bilete a Palatului National al Copiilor, Bucuresti

Calea Dorobanti nr. 62, apt. 5

Mai multe detalii legate de spectacolele noastre gasiti pe: www.opereta.ro

Despre Teatrul National de Opereta si Musical “Ion Dacian”

Teatrul National de Opereta si Musical “Ion Dacian” a fost infiintat in anul 1950 sub denumirea de Teatrul de Stat de Opereta.

Teatrul poarta numele celebrului tenor Ion Dacian, a carui indelungata cariera este asociata cu Epoca de Aur a Operetei romanesti.

De la inceputurile sale, Opereta s-a bucurat de o primire favorabila din partea publicului din Romania, genul cunoscand o popularitate deosebita in special in perioada anilor ’70 – ’80. Spre sfarsitul anilor ’90 nivelul de popularitate al Operetei a cunoscut o scadere dramatica.

In noul mileniu, Teatrul a cunoscut o perioada de innoire si modernizare. Schimbarile au vizat in principal cresterea calitatii productiilor din punct de vedere artistic si tehnic, atragerea unor noi categorii de public (in special publicul tanar) si conturarea unei noi imagini a Operetei, care sa ilustreze atat bogata sa traditie, cat si noile proiecte de viitor, menite sa transforme Teatrul intr-un important centru cultural al Capitalei.

In repertoriul actual al Teatrului National de Opereta si Musical “Ion Dacian” sunt incluse musicaluri, operete, concerte, evenimente de gala, precum si spectacole sezoniere.

 


În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul